Warm, wollig chipsplezier met de Lay’s Winter Editions

Hartige, winterse en vooral wollige chipsnieuwigheden, dat zijn de nieuwe Lay’s Winter Editions. Belgische chipsfans genieten dit najaar van de Lay’s Winter Editions Bratwurst (een kruidige en gerookte smaak) en Lay’s Winter Editions Cheese Fondue (een volle en romige smaak). Naast de originele smaken, valt ook de verpakking op dankzij het vintage jacquard breimotief. Dit inspireerde de Belgische DIY- en breispecialist veritas om uit te pakken met een speciaal Jacquard breipatroon. Huppelen je smaakpapillen al zoals Rudoph The Red Nose Reindeer? Lucky them: deze Winter Editions blijven tot eind maart 2016 beschikbaar in België! Voor meer chipsnieuws: ga naar lays.be of facebook.com/LaysBelgium. 

TYPISCH WINTERSE SMAKEN

Kortere dagen en koudere temperaturen geven niet alleen je outfit meer wollige looks maar zorgen ook voor meer zin in hartige warme maaltijden. Lay’s combineert dit seizoen beide en schotelt Belgische chipsfans tijdelijk de nieuwe Lay’s Winter Editions voor. Inspiratie voor deze nieuwe chipssmaken vonden de smaakspecialisten van het chipsmerk bij typische gerechten die een warme winterse sfeer in huis creëren. DIY brei-avond met vrienden voor de boeg? Of een cosy winterse BBQ? Serveer er deze nieuwigheden bij:

 

  • Lay’s Winter Editions Bratwurst is er voor chipsfans die houden van een gekruide en gerookte smaak met een hartige ondertoon, de typische smaak van deze gerookte worst.
  • Lay’s Winter Editions Cheese Fondue geeft een heerlijke romige en volle kaassmaak waarbij je direct zin krijgt in een kaasfondue samen met vrienden en familie.

 

GA ZELF MET DEZE TECHNIEK AAN DE SLAG DANKZIJ VERITAS

De Lay’s Winter Editions smaken niet alleen lekker, ze zien er vooral om op te eten uit. De verpakking kreeg een vintage look op basis van het Jacquard motief, een breiklassieker om u tegen te zeggen. Lay’s klopte aan bij veritas, de Belgische DIY breispecialist, die er direct mee aan de slag ging en volgend patroon met passende kleuren opstelde.

 

WAAROM JACQUARD EIGENLIJK FAIR ISLE IS

Deze breitechniek is gekend als Jacquard. Maar wist je dat het eigenlijk om de Fair Isle breitechniek gaat? Jacquard was de uitvinder van het machinale weven met patroonkaarten. Vandaag wordt de term vooral in
de breiwereld gebruikt als het over Fair isle patronen gaat. De term verwijst naar het Schotse eiland Fair Isle . Volgens de legende zouden Spanjaarden, die schipbreuk leden met hun schip de Armada in 1588, de eilandbewoners geleerd hebben om met verschillende kleuren te breien. Meer waarschijnlijk brachten langsvarende schepen uit Scandinavië tekeningen mee waarmee de vrouwen van Fair Isle de nieuwe techniek ontwikkelden om de patronen na te breien. Nadat soldaten na de Tweede Wereldoorlog huiswaarts keerden met Fair Isle truien, deed de techniek zijn intrede in de mode en de rest van de wereld waardoor nieuwe kleuren en patronen populair werden. 

                                                                              ###

NOOT VOOR DE REDACTIE (NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE)

De werkbeschrijving voor de Jacquard-Fair Isle sjaal kan je hieronde als bijlage downloaden (word + visuals). Zin in meer breiplezier? DIY en breispecialist veritas heeft een exemplaar van haar nieuwe breimagazine vol brei-inspiratie voor jou klaarliggen. Interesse? Contacteer Bebble PR! 

Bijlage-werkbeschrijving-Jacquard-sjaal.doc

DOC - 439 Kb

PB-Lay_s-Winter-Editions.docx

DOCX - 53 Kb

Ilse Lambrechts

Bebble PR

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit