UEFA en Pepsi ® halen allereerste live-optreden naar UEFA Champions League-finale

Optreden Alicia Keys tijdens openingsceremonie van UEFA Champions League-finale op 28 mei

Dit jaar belooft de openingsceremonie van de UEFA Champion’s League Finale een waar spektakel te zijn voor voetbalfans wereldwijd. UEFA en Pepsi® kondigen aan dat – voor het eerst ooit – de finale wordt afgetrapt met een live optreden van een wereldster. Het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan, Italië, verwelkomt op 28 mei voor de “UEFA Champions League Final Opening Ceremony presented by Pepsi” niemand minder dan Alicia Keys die er haar nieuwste nummers zal brengen. Deze vernieuwde openingsceremonie toont hoe breeds het partnership van PepsiCo met UEFA Champions League gaat door een artiest van wereldformaat te laten optreden tijdens ‘s werelds meest bekeken sportevent.

UEFA en Pepsi kondigen met trots aan dat tijdens de openingsceremonie van de UEFA Champions League-finale - voor het eerst ooit - een wereldwijd uitgezonden live muziekoptreden plaatsvindt. Niemand minder dan Alicia Keys zal op 28 mei tijdens de “UEFA Champions League Final Opening Ceremony presented by Pepsi” in het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan, de aftrap geven voor het nieuwe tijdperk van live entertainment tijdens de UEFA Champions League-finale. De UEFA Champions League-finale wordt in meer dan 220 landen uitgezonden en is daarmee het best bekeken sportevenement ter wereld.   

“Ik heb enorm veel zin om mijn nieuwe nummers te laten horen tijdens de UEFA Champions League-finale, die overal ter wereld wordt gevolgd”, aldus Alicia Keys. “Dit wordt een gebeurtenis met historische waarde, die weerspiegelt wat we met elkaar gemeen hebben, waar we ook wonen en wie we ook zijn. Het is een eer om zo’n bijzondere rol te mogen spelen tijdens zo’n geliefd evenement.”

Dit jaar gaan topmuziek, entertainment en sport in elkaar op tijdens de “UEFA Champions League Final Opening Ceremony presented by Pepsi”, en daarbij is er ook volop aandacht voor design en fashion, als knipoog naar gaststad Milaan. 

“Muziek, entertainment en sport zijn altijd een belangrijk onderdeel van het DNA van Pepsi geweest. Als merk hebben wij entertainmentmarketing uitgevonden en we blijven de creatieve grenzen verleggen”, zei Carla Hassan, SVP van  Global Brand Management, Global Beverage Group, PepsiCo. “Door voor het eerst een wereldwijd podium op te zetten tijdens de UEFA Champions League-finale creëert Pepsi een gedenkwaardig moment van epische omvang waardoor wereldwijd nog veel meer fans het voetbalveld ontdekken, de feestvreugde rond de finale van 2016 wordt verhoogd en een nieuwe traditie wordt gevestigd voor een van de populairste sportspektakels ter wereld.”

De vernieuwde openingsceremonie toont hoe breed PepsiCo’s bestaande partnerschap met de UEFA Champions League is en brengt de meest gepassioneerde muzikanten ter wereld naar een enorm publiek wereldwijd. Dit verhoogt het enthousiasme en de populariteit van het best bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

PepsiCo bundelde haar krachten met de UEFA Champions League voor het eerst in 2015 met de aankondiging van het partnerschap waarvan Lay’s, Gatorade en Pepsi MAX / Pepsi de hoofdsponsor zijn.

Guy-Laurent Epstein, Marketing Director bij de UEFA: “Door Pepsi’s iconische en gevestigde achtergrond in de muziek was het de ideale partner om voor het eerst een verpletterend muziekoptreden te verzorgen tijdens het best bekeken sportevenement ter wereld, en de UEFA is zeer vereerd dat Alicia Keys in Milaan zal optreden. De UEFA Champions League-finale vormt het ultieme podium voor Europees voetbal en brengt de twee beste teams van het continent bij elkaar. Als zo’n hooggewaardeerde artiest van wereldformaat optreedt voordat de UEFA Champions League-finale van start gaat, wordt de wedstrijd nog aantrekkelijker om naar te kijken en wordt er dus een nog breder publiek bereikt  waardoor de wereldwijde status van UCL uiteindelijk nog verder versterkt wordt.”

Naast haar optreden tijdens de “UEFA Champions League Final Opening Ceremony presented by Pepsi” zal Keys – die onlangs plaatsnam in de jury van seizoen 11 van NBC’s The Voice in de Verenigde Staten en die dit jaar haar 8e album uitbrengt – in de aanloop naar de show meedoen aan verschillende campagne-onderdelen rond de finale.

Ga voor meer informatie naar facebook.com/uefachampionsleague 

Persbericht Alicia Keys geeft aftrap finale UEFA Champions League

DOCX - 54 Kb

Ilse Lambrechts

Bebble PR

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit