Tropicana ondersteunt opnieuw het verkooppunt met een nationale “Proef het Verschil” campagne ​

Zaventem - Vandaag start Tropicana in België opnieuw met haar nieuwe televisie-campagne “Proef het verschil” waarin Tropicana het verschil duidt inzake 100% puur geperst versus sap op basis van een sapconcentraat. Deze nationale campagne ondersteunt de vernieuwde aanpak op het winkelpunt waarbij Tropicana niet alleen nationaal op televisie de spot “Proef het verschil” toont maar ook via POS activiteiten, tastings en extra uitstallingen haar 100% puur geperst fruitsap-assortiment onder de aandacht zal brengen. De doelstelling van de campagne is de consument op de winkelvloer bewuster zijn keuze te leren maken op basis van de samenstelling en de bereidingswijze van het aanbod. Ook heeft Tropicana voor haar trade-partners een frisse zomersmaak als Limited Edition: Tropicana Summer Seasonals Orange-Strawberry. Deze Limited Edition combineert het 100 % puur geperst Tropicana sinaasappelsap met de heerlijke smaak van aardbeien waar de Belgen tuk op zijn. Klik hier om de TV-spot zelf te bekijken. Voor meer informatie omtrent het aanbod van Tropicana, ga naar Tropicana.be of contacteer uw Key Account Manager! 

Tropicana Summer Seasonals Orange-Strawberry speciaal voor de Belgen!

Tropicana, al 60 jaar producent van 100* puur geperst fruitsap, heeft een lekker en divers aanbod in België met naast de klassieker Tropicana Original Orange ook een Pure Premium aanbod met smaken zoals Tropical Fruit, Pink Grapefruit, Apple Mango. Hiernaast zijn er ook de Tropicana Essentials met o.a. Tropicana Essentials Multivitamines en Vitamines A, C & E alsook het aanbod van de Tropicana Antioxydants. Voor haar trade-partners innoveert Tropicana regelmatig ook dit aanbod met Limited Editions die inspelen op seizoensgebonden smaken. Voor de zomerperiode is er de Tropicana Summer Seasonals Orange-Strawberry. Deze limited edition combineert het Tropicana sinaasappelsap met de heerlijke smaak van aardbeien waar de Belgen tuk op zijn. Deze Limited Edition is nationaal verkrijgbaar tot eind augustus 2013.  

 

“Proef het Verschil” TV- campagne ondersteunt vernieuwde trade-aanpak voor Tropicana

Ook op de winkelvloer heeft Tropicana nieuwe looks en ondersteuning gekregen om zo de verkoopskanalen te ondersteunen. In mei 2013 start opnieuw de nationale televisie-campagne “Proef het verschil” en ondersteunt Tropicana het verkoopspunt extra met gepaste POS materialen, tastings en extra uitstallingen om haar 100% puur geperst fruitsap-assortiment onder de aandacht te brengen. De doelstelling van de campagne is de consument op de winkelvloer bewuster zijn keuze te leren maken op basis van de samenstelling en de bereidingswijze van het aanbod inzake sappen. Sabine De veilder, Sales Director Retail PepsiCo BeLux licht de vernieuwde aanpak toe: “ Uit onafhankelijk onderzoek[1] weten we dat wanneer het verschil tussen sappen op basis van sapconcentraat en 100% puur geperst sinaasappelsap geduid wordt, 80% van de consumenten een 100% puur geperst sap verkiest en geen sap op basis van een ingekookt concentraat. Nochtans zijn 91% van de verkochte fruitsappen in België op basis van een sapconcentraat gemaakt.” Het verschil in smaak werd door Tropicana onderzocht via een blinde smaaktest bij de Belgen. 87% van de Belgen gaven aan het 100% puur geperst sap te verkiezen op basis van de smaak in vergelijking met een sapconcentraat. De doelstelling van de campagne is de consument op de winkelvloer bewuster zijn keuze te leren maken op basis van de samenstelling en de bereidingswijze van het aanbod.

 

Voor meer informatie over Tropicana “Proef het verschil”, Tropicana Summer Seasonals Orange-Strawberry: ga naar Tropicana.be of contacteer uw Key Account Manager bij PepsiCo! Klik hier om de TV-spot te bekijken.

 


[1] GFK MAT november 2012 & Onderzoek bestaand uit kwalitatieve face to face interviews en blinde smaaktesten bij een representatieve socio-demografische steekproef van 326 Belgen door het onafhankelijke onderzoeksbureau Rogil in opdracht van Tropicana België.

 

PB-Tropicana--ondersteunt-opnieuw-het-verkooppunt-met-een-nationale-Proef-het-Verschil-campagne--.docx

DOCX - 335 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit