Topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen geven startschot voor Lay's "Maak Je Smaak-The Battle" op 14 januari!

Lay’s vraagt België opnieuw een nieuwe chipssmaak te bedenken

Vanaf maandag 14 januari 2013 daagt Lay’s België opnieuw uit met Lay’s “Maak Je Smaak - The Battle”. Topchef Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen, de enige vrouwelijke sterrenchef in ons land, zetelen als lokale experten in de smaakjury om de meest creatieve en nooit geziene chipssmaken van, voor en door de Belgen te selecteren. In zijn zoektocht naar de nieuwe Lay’s Limited Edition 2014 wil het populaire chipsmerk nog meer inspraak geven aan de Belgen en hen nog meer betrekken dan in 2011: via online ‘battles’ bepalen de Belgen niet alleen de top-1000, ook mogen zij uit de top-5 van de smaakjury minstens 1 van de 2 finalisten kiezen. Het winnende smaakidee komt uiteraard als Lay’s Limited Edition 2014 in de winkel. Lay’s beloont opnieuw de bedenk(st)er ervan met 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar. Naast topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen kan ook de grootste Lay’s-fan in België in de smaakjury zetelen om de top-5 te kiezen. Via facebook.com/LaysBelgium start de zoektocht naar deze chipsfan op 10 januari 2013. Meer weten? Ga naar lays.be of facebook.com/LaysBelgium voor alle updates en deelname of volg op twitter via #BattleBe of #LaysBe. 

Lay’s “Maak Je Smaak - The Battle”: nog meer zeggenschap voor de Belg

Vanaf maandag 14 januari 2013 tot en met 3 maart 2013 betrekt Lay’s alle Belgen opnieuw in haar zoektocht naar nieuwe smaakideeën voor de volgende Lay’s Limited Edition 2014. Via lays.be of facebook.com/LaysBelgium kunnen alle Belgen nooit geziene en creatieve smaakideeën ingeven, deze motiveren en een strijdleuze bedenken. Na de actie in 2011 wil Lay’s deze keer nog meer zeggenschap aan de Belgen geven en introduceert online “battles”. Via dit extra online spelelement nemen twee ingezonden smaken het ludiek tegen elkaar op in de Lay’s-boksarena en “battelen”. De speler bepaalt wie wint op basis van de smaaknaam én de strijdleuze. Iedere smaak krijgt evenveel kansen en wordt at random gekozen. Deze online battle-mechaniek bepaalt de top-1000 smaken waaruit R&D en de smaakjury de top-100 zullen selecteren. Bovendien maakt Lay’s de ultieme top 5 al in maart 2013 bekend zodat de Belgen minstens 1 van de 2 finalisten kunnen kiezen via een extra stemronde.

Tips van Kwinten en Arabelle

De smaakjury zit alvast klaar voor “The Battle”. Naast juryvoorzitter Jan Verlinden, Marketing Director PepsiCo BeLux, zetelt Emma Fernandez, Head of R&D/Technologie van PepsiCo, dit jaar in de jury als Europese smaakexperte voor Lay’s. Michelle Stas, Account Director van Engage BBDO, kijkt naar het communicatiepotentieel van de smaakinzendingen. Lay’s koos deze keer om met lokale smaakexperten Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen te werken om de inzendingen te beoordelen.

Kwinten De Paepe is de topchef van het Leuvense toprestaurant “Trente”. In 2011 kreeg hij zijn plaatsje in de Gault Millau als Vlaamse Topchef van het jaar en werd hij verkozen tot meest innovatieve chef door “The Flemish Primitives”. Als jurylid voor Lay’s “Maak Je Smaak” kijkt hij naar simpele smaken van eigen bodem: “We hebben genoeg exotische chipssmaken in het rek, verras mij met een smaak die jij en ik kunnen bereiden met seizoensgeboden producten uit mijn tuin.”

Arabelle Meirlaen, de enige vrouwelijke sterrenchef in België, is sinds 1999 de eigenaar van het sterrenrestaurant “Li Cwerneu” in Huy. Zowel Michelin als Gault Millau zijn fan van haar kookkunsten die ze zelf omschrijft als de “intuïtieve keuken”. Arabelle legt humor en emotie in haar gerechten en gebruikt graag producten uit eigen regio. Arabelle zal als jurylid letten op volle smaken zonder dat deze overweldigend worden: “ Verras mij met goede, knapperige, liefdevolle smaken die emotie oproepen. Een tip hiervoor: verwerk geuren en kleuren in je smaakidee zodat al mijn zintuigen direct geprikkeld zijn”.

 

Wil jij in de smaakjury zetelen naast topchefs Kwinten en Arabelle?

Jana Verhoeven uit Bevel werd voor de Lay’s “Maak je Smaak”-actie in 2011 als grootste Lay’s-fan in België verkozen en zetelde in de jury naast o.a. Wout Bru en Lionel Rigolet. Ook deze keer is er voor de grootste Lay’s-fan in België een plaatsje vrij naast Arabelle Meirlaen en Kwinten De Paepe. Via facebook.com/LaysBelgium kan jij dit plaatsje veroveren. Overtuig Lay’s waarom jij hun grootste fan bent en bezorg de smaakjury je motivatie op een nooit geziene en creatieve manier via de wedstrijdapp op de Lay’s-facebookpagina. De strijd om het Belgische “Maak Je Smaak-The Battle”-jurylid te worden barst los van 10 januari tot en met 27 januari 2013. Ga dus zeker naar facebook.com/LaysBelgium als jij denkt dat jij dit plaatsje verdient!

 

Smaakinzendingen voor Lay’s “Maak Je Smaak – The Battle” kunnen vanaf 14 januari 2013 tot en met 24 februari 2013 ingestuurd worden via lays.be of facebook.com/LaysBelgium, De Battles lopen door tot en met 3 maart 2013.

 

Ben jij de grootste Lay’s-fan in België en wil je ook in de smaakjury zetelen? Ga naar facebook.com/LaysBelgium voor alle informatie en deelname vanaf 10 tot en met 27 januari 2013!

#LaysBe #BattleBe

Lays-Maak-Je-Smaak-The-Battle-Kwinten-De-Paepe.m4v

M4V - 20 Mb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit