Persbericht - Pepsi daagt 1000 Belgen uit om zelf de cola-smaaktest te doen!

100 luisteraars van Radio 2 verkozen Pepsi reeds als de lekkerste Cola, en dit met ruime voorsprong op vier andere cola merken, waaronder Coca Cola.  
 

Zaventem, 20 januari 2012 -  Begin deze week onthulde het programma ‘Inspecteur Decaluwé’ van Radio 2 de resultaten van hun grote cola-smaaktest op basis van een “blinde” smaaktest* met 100 luisteraars. Pepsi werd als lekkerste cola verkozen met een duidelijke voorsprong op andere cola-merken zoals o.a. Coca Cola die een 3de plaats toebedeeld kreeg in deze smaaktest. Als verdiende winnaar van deze “blinde” smaaktest, daagt challenger Pepsi 1000 Belgen uit om, vanaf zaterdag 21 januari 2012, zelf deze smaaktest te doen. Via de Belgische Pepsi fanpagina op facebook, kunnen 1000 durvers een smaakpakket** aanvragen. Het Pepsi smaakpakket is identiek aan dat van Radio 2 en laat je  de vijf verschillende cola’s “blind” proeven. Durf jij ook deze smaaktest aan? Overtuig jezelf van de lekkerste cola volgens de grote cola-smaaktest van Radio 2 en ga snel naar www.facebook.be/PepsiBelgium om je smaakpakket aan te vragen! 

 

Radio 2 smaaktestresultaat bevestigt kwaliteit en smaakauthenticiteit van cola-challenger Pepsi

De grote cola-smaaktest werd opgezet door de grootste radiozender van Vlaanderen, Radio 2, en gebeurde volledig onafhankelijk. In de test werden 100 luisteraars, waaronder ook enkele bekende Vlamingen, gevraagd “blind” vijf bekende cola-merken koud geserveerd te proeven. Ze wisten dus niet welk merk er voor hen stond en moesten puur op basis van de smaak een top 3 geven. De producten werden door zowel mannen als vrouwen, jong en oud, geproefd in een willekeurige volgorde. Uit deze smaaktest kwam Pepsi duidelijk als winnaar naar voor en liet zo respectievelijk Freeway cola (Lidl), Coca Cola, Everyday cola (Colruyt) en River cola (Aldi) ver achter zich.

Pepsi is in België sinds 1966 aanwezig en wordt door haar fans niet alleen gekozen voor het onderscheidende karakter van het merk maar vooral omdat het gewoon de lekkerste cola is. Jan Verlinden, Marketing Director van PepsiCo BeLux beaamt dit: “Het fun -en rebelse karakter van Pepsi zijn onlosmakelijk verbonden met smaak en kwaliteit. De smaaktest van Radio 2 bevestigt opnieuw dat de consument zich helemaal in onze smaak herkent." Naast Pepsi Regular, zijn ook suikervrije varianten Pepsi Max en Pepsi Max Cool Lemon verkrijgbaar in de Belgische grootdistributie en horeca.

Zin in een uitdaging? Pepsi zoekt 1000 waaghalsen om de cola-smaaktest zelf te doen!

De 100 Radio 2 luisteraars waren het alvast eens dat Pepsi de lekkerste cola is. Daarom dat de cola-challenger nog een stap verder gaat en maar liefst 1000 Belgen uitdaagt om zelf deze test te doen. Believers en non-believers kunnen een smaakpakket, identiek aan dat van Radio 2 met de vijf verschillende cola’s, aanvragen via www.facebook.be/PepsiBelgium (actief vanaf 21/01/2012). Pepsi roept ook op om de eigen bevindingen en smaakvoorkeur te sharen via haar facebookpagina. Oproep dus aan alle Belgen om de lekkerste cola, volgens Radio 2, ook te testen thuis met vrienden!

- einde bericht –

De Radio 2 reportage kan u via volgende link beluisteren: http://www.radio2.be/inspecteur-decaluwe/de-grote-cola-smaaktest

*Test waarbij de verschillende producten geconsumeerd worden zonder daarbij kenbaar te maken over welk product/merk het gaat

**Dit is een actie zonder aankoopverplichting. Voor meer informatie, ga naar www.facebook.be/PepsiBelgium

 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected]

 

Over PepsiCo BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken.  PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE).  PepsiCo biedt 's werelds grootste miljardenportfolio van merken in voedingsmiddelen en dranken. Deze zijn ondergebracht in 19 verschillende productlijnen die elk een retailomzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar genereren. Onze hoofdbedrijven – Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay en Pepsi Cola – maken ook honderden andere smaakvolle voedingsmiddelen en dranken met wereldwijd gerespecteerde en gevestigde namen. De netto-opbrengst van de groep bedraagt ca. 60 miljard dollar. Wereldwijd zijn werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei, Performance with Purpose. Daartoe investeren we in een gezonde toekomst voor mens en omgeving. En dat leidt volgens ons ook tot een succesvollere toekomst voor PepsiCo. Wij bieden een breed scala voedingsmiddelen en dranken dat is aangepast aan de lokale smaak; wij beperken onze milieu-impact zo veel mogelijk door innovatie, energie- en waterbesparing en minimaal gebruik van verpakkingen; wij bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving en wij respecteren en ondersteunen de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, ook in de vorm van investeringen. PepsiCo heeft sinds dit jaar de nummer één positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) in de Food and Beverage Supersector, binnen de drankensector bekleedt PepsiCo de nummer één positie voor een derde opeenvolgend jaar. Meer informatie vindt u op www.pepsico.com.

 

PB-Radio-2-Smaaktest-verkiest-Pepsi-als-lekkerste-cola-NLF.docx

DOCX - 24 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit