PERSBERICHT - LAY’S zoekt jouw favoriete chipssmaak en de grootste Belgische Lay's fan vanaf 10 januari!

Persbericht

LAY’S ZOEKT JOUW FAVORIETE SMAAK VOOR DE VOLGENDE LIMITED EDITION CHIPS VANAF 10 JANUARI
en start ook de zoektocht naar de grootste Lay’s fan om in de jury te zitten

Zaventem 6 januari 2011. Nog enkele dagen voor Lay’s officieel het startschot geeft voor de nooit geziene ‘Maak Je Smaak’ actie in België via www.lays.be. Lay’s gaat op zoek vanaf maandag 10 januari naar jouw favoriete smaak voor de volgende Limited Edition chips in 2011. Kebab, balletjes met tomatensaus of witloof met kaas en hesp…laat jouw onweerstaanbare smaak de jury bekoren samen met een creatieve smaaknaam en smaakmotivatie. Dat Lay’s deze actie uitermate serieus neemt, bevestigt ook het prijzenpakket. De winnende smaak wordt in de winkel uitgebracht en de bedenker krijgt maar liefst 25.000 euro en 1 % van de omzet . Bovendien zoekt de chipsproducent ook de grootste Lay’s fan in België om als 6de jurylid naast Wout Bru (Maison Bru) en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi) in de jury te zitten. Zoek nu alvast inspiratie en surf op maandag 10 januari snel naar www.lays.be om jouw smaak in te sturen of Lay’s te vertellen dat jij de grootste Lay’s fan in België bent.

Serieuze actie met serieus prijzenpakket!

Place to be is lays.be om deel te nemen aan de ‘Maak Je Smaak’ zoektocht. Hier kan je jouw ongekende en onweerstaanbare smaak voor de volgende Limited Edition chips van Lay’s insturen. Maak er een creatieve en pakkende naam van zodat je opvalt tussen de andere inzendingen. “KungFu Chicken” bijvoorbeeld. Een speciale naam die de lading dekt en bovendien inspiratie geeft op de verpakking in plaats van gewoon Kip Curry te schrijven. Kortom: als je de zak in de supermarkt ziet liggen, moet je ‘goesting’ krijgen om hem meteen open te scheuren nog voor je aan de kassa bent. Met een smaakmotivatie toe te voegen, kan je de jury overtuigen waarom net jouw smaak zo uniek en onweerstaanbaar is dat heel België ervoor zal smelten. Maar wat als twee mensen dezelfde smaaknaam hebben ingediend? Dan kijkt de jury dus net naar de smaakmotivatie om de twee finalisten te selecteren.

Waar let de jury op?

Onder leiding van sterrenchefs Wout Bru (Maison Bru) en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi) zal de jury vanaf maart 2011 alle inzendingen beoordelen en de twee finalisten selecteren. De uiteindelijke winnaar wordt door onze landgenoten gekozen eind 2011. Waar let de jury op? Voorzitter Wout Bru licht toe: “Ik vind het belangrijk dat de smaak wat van onze eigenheid en diversiteit toont. De Belgische keuken is immers een grote bron van inspiratie!”. Ook medevoorzitter Lionel Rigolet bekijkt smaaknaam en motivatie ernstig: “Voor mij is originaliteit zeer belangrijk, zonder dat die té ver gaat. Hoe gekker, hoe lekkerder gaat niet altijd op.” Naast de sterrenchefs, zitten ook Sabine De Veilder (Marketing Director Lay’s), Ingrid Mol (smaakexpert en hoofd R&D Lay’s) en Michelle Stas (Engage BBDO reclamebureau) in de jury.

De grootste Lay’s fan van België als zesde jurylid

En dan is er één jurylid niet vernoemd. De zesde plaats is gereserveerd voor de grootste Lay’s fan van België. Op de lays.be site start vanaf 10 januari ook de zoektocht naar deze grootste Lay’s fan in België. Uiteraard moet deze fan het chipsmerk kennen als geen ander. De opdracht is duidelijk: 5 vragen beantwoorden over Lay’s en een motivatiefilmpje op Youtube plaatsen waarmee je Lay’s helemaal overtuigt om in de jury te mogen zitten. Lay’s sluit op 6 maart de inzendingen af en maakt even later ook bekend wie de grootste Lay’s fan van België is. 

Over ‘Maak Je Smaak’ en Lay’s

Alles even op een rijtje: op 10 januari 2011 geeft Lay’s het startsignaal aan een even opmerkelijke als serieuze actie: ‘Maak Je Smaak’. Lay’s lanceert een oproep aan alle Belgen om een nieuwe smaak te bedenken voor de volgende Lay’s Limited Edition. Het wordt een smaakzaak van nationaal belang met o.a. topchefs Wout Bru (Maison Bru) en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi) in de jury. De winnaar ziet niet alleen zijn chipssmaak vanaf 2012 in de winkel liggen, hij strijkt bovendien 25.000 euro op én 1% van de omzet van de nieuwe smaak voor maximaal 1 jaar! Meer weten? Ga naar www.lays.be !

Of ga eens kijken bij onze noorderburen… daar vind je vanaf februari 2011 een nieuwe Limited Edition in de rekken: Patatje Joppie werd daar recent tot winnaar gekozen. Een typisch ‘Hollandse’ smaak met een geweldig herkenbare motivatie.


Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor het persbericht, beeldmateriaal, logo’s, video’s, facts & figures en de allerlaatste informatie verwijzen wij u graag naar www.lays.be/press

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts

Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected]

Over Lay’s:

Lay's is een van de leidende merken die door PepsiCo op de markt wordt gebracht. PepsiCo biedt ’s werelds grootste portefeuille van merken in voeding en dranken. De divisies Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Tropicana en Gatorade bieden honderden smakelijke producten waar consumenten in meer dan tweehonderd landen van genieten. 18 verschillende productcategorieën van PepsiCo realiseren jaarlijks een verkoopcijfer van een miljard dollar in de detailhandel. De jaarlijkse omzet van PepsiCo is bijna 60 miljard dollar.

Wereldwijd werken er bij PepsiCo ongeveer 285.000 mensen samen aan duurzame groei onder het motto Performance with Purpose. PepsiCo neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door een breed assortiment gezonde, gemakkelijke en lekkere producten te bieden, zijn milieubelasting te verminderen en een werkomgeving te bieden die diversiteit hoog in het vaandel draagt. Bij PepsiCo in België werken een kleine 1000 medewerkers die allen actief zijn in de segmenten dranken, snacks en ontbijtgranen. In die segmenten voert PepsiCo merken als Pepsi Cola, 7-up, Tropicana, Looza, Lay’s, Smiths, Doritos, Cheetos, Duyvis en Quaker. Meer informatie kunt u vinden op www.pepsico.com en www.pepsico.be.

PB-Lays-Maak-Je-Smaak-aankondiging-15122010.pdf

PDF - 78 Kb

PB-Lays-smaakdossier-15122010.pdf

PDF - 112 Kb

PB-Lays-smaakweetjes-15122010.pdf

PDF - 73 Kb

PB-Lays-smaken-15122010.pdf

PDF - 397 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit