Lay's ‘Maak Je Smaak’ actie levert 245.828 inzendingen op

Lay’s bedankt België voor het overweldigend aanbod nieuwe chipssmaken!

Zaventem 10 maart 2011 – De Lay’s 'Maak Je Smaak' actie, is een groot succes geworden. Gans België werd opgeroepen om zelf een nieuwe chipssmaak te bedenken. Tot en met 6 maart 2011 was het mogelijk om via lays.be en maakjesmaak.be smaakideeën in te sturen. Deelnemers maakten daarmee kans op een hoofdprijs van 25.000 euro en 1% van de omzet van de volgende Lay’s Limited Edition chipssmaak als die in 2012 op de markt gebracht wordt. Aan deze oproep is massaal gevolg gegeven met maar liefst 245.828 inzendingen op slechts 8 weken tijd! 
Nooit geziene respons

De actie verliep volledig online na oproepen op televisie, radio en in de geschreven pers. Social media, zoals Netlog en Facebook, brachten de actie verder tot leven gedurende 8 weken. Sabine De Veilder, Marketing Director van PepsiCo BeLux, is zeer tevreden: “België heeft als tweetalig land een zeer diverse smaakvoorkeur. De 245.828 inzendingen bevestigen dit en tonen vooral aan dat er ruimte is voor een lokale smaak voor en door de Belg bedacht en ontwikkeld.” Lay’s bedankt dan ook alle Belgen die een smaak hebben ingezonden en die ervoor gezorgd hebben dat de eerste fase van de actie een dergelijk succes werd.

Publiek kiest straks winnaar

De smaakjury, onder leiding van Wout Bru en Lionel Rigolet, zal begin oktober bekendmaken welke twee smaken doorgaan naar de finale. In die fase zullen de finale smaken in de winkel liggen. Vervolgens is het aan het publiek om hun favoriet te kiezen. De smaak met de meeste stemmen wint en zal vanaf begin 2012 op de markt worden gebracht als nieuwe Lay’s Limited Edition chips. De winnaar ontvangt 25.000 euro en 1% van de omzet van de smaak voor maximum 1 jaar in 2012.


                                                   - einde bericht –


Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor het persbericht, beeldmateriaal, logo’s, video’s, facts & figures en de allerlaatste informatie verwijzen wij u graag naar www.lays.be/press

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected]

Over PepsiCoMet bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Rockstar, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo in België in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo meer dan 900 mensen werkzaam op vier vestigingen waaronder drie fabrieken.PepsiCo BeLux is onderdeel van de PepsiCo Groep (PEP, NYSE) die wereldwijd de meeste merken in voeding en dranken heeft. De divisies Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Tropicana en Gatorade bieden honderden smaakvolle producten waar consumenten in meer dan tweehonderd landen dagelijks van genieten. PepsiCo heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljard dollar. Wereldwijd worden werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei: Performance with Purpose.PepsiCo wil consumenten een breed aanbod van smaakvolle producten bieden die het bedrijf continu verbetert. Daarnaast wil het bedrijf de natuurlijke rijkdommen beschermen. Voor het personeel geeft PepsiCo prioriteit aan diversiteit en een werkomgeving waarin mensen zich gerespecteerd en gestimuleerd voelen. PepsiCo wil met Performance with Purpose een balans vinden tussen zakelijk succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie: www.pepsico.com en www.pepsico.be

 

Lays-bedankt-Belgi.pdf

PDF - 62 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit