Persbericht - België kiest voor Lay's Bicky Crisp!

Zaventem, 12 december 2011 -  België liep storm voor de Lay’s Limited Edition chipssmaken van de nooit geziene Lay’s ‘Maak Je Smaak’ actie. Lay’s sloot de actie af op 27 november 2011. De Limburgse Klara De Wilde en Oost-Vlaamse Karin Luyckx werden op 22 september 2011 onthuld als de Lay’s ‘Maak Je Smaak’ finalisten en voerden 8 weken campagne om alle Belgen te overtuigen voor hun smaak te stemmen. Lay’s maakt dan ook graag de winnende smaak bekend: Lay’s Limited Edition Bicky Crisp, het smaakidee van Klara De Wilde! Van de in totaal 134.581 uitgebrachte stemmen, ging maar liefst 67,8% naar de winnaar. Nooit eerder betrokken de smaakexperts van Lay’s de Belgische consument zó nadrukkelijk bij de ontwikkeling van een nieuwe smaak: van idee tot uitwerking, tot en met de campagne én zelfs bij de verkoop! Bedenkster Klara De Wilde is dolblij: zij vindt ‘haar’ smaak niet alleen vanaf volgend jaar februari 2012 in de winkel maar krijgt bovendien 25.000 euro én 1 procent van de omzet van haar Lay’s Limited Edition Bicky Crisp gedurende maximaal 1 jaar!  

 

Reactie van winnares Klara De Wilde en van de niet-winnende finalist Karin Luyckx

Winnares Klara De Wilde, met 91.299 of 67,8% van de stemmen voor haar smaak, deed spontaan een vreugdedansje toen ze het nieuws vernam van Sabine De veilder, Sales Director Retail bij PepsiCo BeLux en lid van de smaakjury. Klara bedacht het idee na een avondje dansen met nog zin in een Bicky Burger, maar stond voor een gesloten frituur: “Ik ben superblij dat mijn Lay’s Limited Edition Bicky Crisp in 2012 als Limited Edition in de winkels gaat liggen! De voorbije 8 weken waren zo leuk door het vele campagnevoeren. Ik heb overal waar ik kwam in België echt veel steun gekregen.” En wat gaat ze met haar 25.000 euro en 1% van de omzet (van maximaal 1 jaar in 2012) doen? : “Ik heb twee jaar in Kenia ontwikkelingshulp gedaan en heb mijn hart er echt verloren. Naast sparen, mezelf wat verwennen, ga ik nu op zoek naar een project of een schooltje in Afrika dat ik kan steunen”.

De niet-winnende finalist Karin Luyckx, met 43.282 of 32.2%van de stemmen, vond het ook een unieke ervaring: “Ik voelde me al een winnaar als finalist want mijn smaakidee, Indian Curry Style, is ook echt uitgebracht. Ik heb voor 99% positieve reacties gehad en toch wel avonturen beleefd die ik anders nooit zou beleven, zoals een kookworkshop geven op televisie! Met mijn prijs (5.000 euro) zou ik graag op reis gaan en wat dierbaren in de watten leggen”.

Serieuze zoektocht

Lay’s sprak begin dit jaar alle Belgen aan om een nieuwe chipssmaak te bedenken.  Aan dat verzoek werd massaal gehoor gegeven. Boven alle verwachtingen kreeg Lay’s maar liefst 246.828 smaakideeën ingezonden. Een jury, onder leiding van topchefs Wout Bru en Lionel Rigolet, koos uiteindelijk twee smaken die vanaf 3 oktober 2011 als Limited Edition in de winkels verkrijgbaar waren: finalist 1 Lay’s Limited Edition Indian Curry Style en finalist 2 Lay’s Limited Edition Bicky Crisp.

Het publiek kon vervolgens via Lays.be, Facebook, Netlog en per sms op hun favoriete smaak stemmen gedurende acht weken. De Lay’s Limited Edition Bicky Crisp, in de roze zak, was uiteindelijk volgens onze landgenoten de lekkerste nieuwe chipsvariant. Sabine De veilder, Sales Director Retail bij PepsiCo BeLux, is blij met het hoge aantal stemmen in de finaleronde: “Nooit eerder betrokken de smaakexperts van Lay’s de Belgische consument zó nadrukkelijk bij de ontwikkeling van een nieuwe smaak. De reacties bewijzen dat onze zoektocht naar een nieuwe chipssmaak door de Belgen heel serieus is genomen. Ik verwacht dan ook dat de Lay’s Limited Edition Bicky Crisp volgend jaar een groot succes gaat worden!“

 

Lay’s Limited Edition Bicky Crisp zal vanaf februari 2012, in een 40 en 250 gram verpakking, in de winkels te koop zijn.

 

- einde bericht -

 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Alle dossiers, beeldmateriaal en video’s zijn beschikbaar via lays.be/press of bebble.be

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected] 

 

 

Over PepsiCo BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken.  PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE).  PepsiCo biedt 's werelds grootste miljardenportfolio van merken in voedingsmiddelen en dranken. Deze zijn ondergebracht in 19 verschillende productlijnen die elk een retailomzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar genereren. Onze hoofdbedrijven – Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay en Pepsi Cola – maken ook honderden andere smaakvolle voedingsmiddelen en dranken met wereldwijd gerespecteerde en gevestigde namen. De netto-opbrengst van de groep bedraagt ca. 60 miljard dollar. Wereldwijd zijn werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei, Performance with Purpose. Daartoe investeren we in een gezonde toekomst voor mens en omgeving. En dat leidt volgens ons ook tot een succesvollere toekomst voor PepsiCo. Wij bieden een breed scala voedingsmiddelen en dranken dat is aangepast aan de lokale smaak; wij beperken onze milieu-impact zo veel mogelijk door innovatie, energie- en waterbesparing en minimaal gebruik van verpakkingen; wij bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving en wij respecteren en ondersteunen de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, ook in de vorm van investeringen. PepsiCo heeft sinds dit jaar de nummer één positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) in de Food and Beverage Supersector, binnen de drankensector bekleedt PepsiCo de nummer één positie voor een derde opeenvolgend jaar. Meer informatie vindt u op www.pepsico.com.

12122011-Bijlage-Lays-FF-NLF.pdf

PDF - 475 Kb

12122011-Lays-Belgi-kiest-BC-NLF.pdf

PDF - 174 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit