PepsiCo zoekt 25 nieuwe werknemers voor uitbreiding van productie Doritos te Veurne

Groep investeert in West-Vlaamse afdeling om aan Europese groei Doritos te beantwoorden
 

Veurne – 20 februari 2012 – PepsiCo investeert in haar West-Vlaamse chips- en snacksafdeling te Veurne voor de uitbreiding van de Europese Doritos productie ter plaatse. PepsiCo Veurne werft hiervoor 25 extra werknemers aan. Doritos, een kwalitatieve maïssnack, wordt in Veurne voor de Belgische en Europese markt geproduceerd. In België kende Doritos het voorbije jaar een groei van 5%[1] inzake volume. Ook in het Europa, stijgt de vraag naar het bekende merk. In 2012 breidt PepsiCo het Doritos productie-team hiervoor op een structurele wijze uit. Jan Verfaillie, burgemeester van Veurne, is verheugd met deze extra aanwervingen en zegt hierover: “PepsiCo Veurne is met 500 werknemers één van de grootste werkgevers in West-Vlaanderen en draagt hiermee bij aan de tewerkstelling en welvaart van onze regio”. De vestiging groeide verder sinds 1998 uit tot één van de meest duurzame en innovatieve productie-afdelingen binnen de internationale PepsiCo groep. Naast processing en packaging operators voor de Doritos productie, zijn er o.a. ook vacatures voor technisch onderhoudspersoneel en kwaliteitsmedewerkers. Voor meer informatie omtrent de 25 extra vacatures bij PepsiCo Veurne, ga naar careersatpepsico.be !  


[1] AC Nielsen MAT December 2011

 

Doritos wants you!

Om de groeiende vraag naar haar producten in Europa succesvol te kunnen opvolgen, zoekt PepsiCo 25 extra werknemers voor de productievestiging te Veurne. “De structurele uitbreiding van het personeelsbestand komt er op basis van onze positieve resultaten de voorbije jaren” verklaart Gerard de Kruijk, Plant Director ter plaatse. Doritos, een populaire maïssnack, is beschikbaar in diverse smaken zoals o.a. Natural, Pure Paprika, Nacho Cheese, Sweet Chili en valt op door de speciale vorm, het exotische karakter en de extra crunch. Naast Doritos, worden er bij PepsiCo Veurne de bekende merken Lay’s, Smiths en ‘The Oven from Lay’s’ geproduceerd. Dit in hoofdzaak voor de Belgische, de Franse en de Nederlandse markt maar ook voor export naar een 10-tal andere Europese landen.

 

Positief signaal voor de regio

PepsiCo Veurne is sinds enkele jaren één van de vijftig West-Vlaamse ambassadeurs “Ondernemen. Het zit in ons”. “PepsiCo Veurne is met 500 werknemers één van de grootste werkgevers in West-Vlaanderen en draagt hiermee bij aan de tewerkstelling en welvaart van onze regio” stelt burgemeester Jan Verfaillie. Veurne kent een tewerkstellingspercentage van 118% versus gemiddeld 92% in de rest van Vlaanderen.

 

Pepsico Veurne: investeren in duurzaamheid en talent

Sinds 1998 is PepsiCo Veurne, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd, uitgegroeid tot één van de meest duurzame en innovatieve productiefaciliteiten van de groep. Wereldwijd zijn werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei: Performance with Purpose. PepsiCo heeft sinds dit jaar de nummer één positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) in de Food and Beverage Supersector. Dankzij de inspanningen op dit vlak, werd PepsiCo Veurne dit jaar uitgeroepen tot Productivity Site of the Year. De fabriek bracht sinds 1998 het elektriciteitsverbruik met 30% terug, het gasverbruik met 22% en de waterconsumptie met maar liefst 40% per geproduceerde kilo product.

 

Fan van Doritos met of zonder ervaring? Of zin in een nieuwe uitdaging?

PepsiCo investeert in alle talent en biedt diverse carrière- en doorgroeimogelijkheden op elk niveau. Deze ‘Talent Sustainability’ aanpak vertaalt zich niet alleen in een prettige werkplek maar ook in middelen en kansen voor werknemers om zichzelf te ontwikkelen en hun projecten te doen slagen. Specifiek voor de Doritos productie in Veurne, zoekt PepsiCo 25 nieuwe collega’s om te werken als processing en packaging operators, technisch onderhoudspersoneel en kwaliteitsmedewerkers. PepsiCo lanceert dan ook vanaf nu actief de oproep naar potentiële werknemers via facebook.com/Doritos.belgium of careersatpepsico.be.

                                                           - einde bericht –

 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie): 

Meer informatie over PepsiCo als Ambassadeur voor ondernemen in West-Vlaanderen, vindt u via deze link

 

Over PepsiCo  BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken.  PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE).  PepsiCo biedt 's werelds grootste miljardenportfolio van merken in voedingsmiddelen en dranken. Deze zijn ondergebracht in 19 verschillende productlijnen die elk een retailomzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar genereren. Onze hoofdbedrijven – Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay en Pepsi Cola – maken ook honderden andere smaakvolle voedingsmiddelen en dranken met wereldwijd gerespecteerde en gevestigde namen. De netto-opbrengst van de groep bedraagt ca. 60 miljard dollar. Wereldwijd zijn werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei, Performance with Purpose. Daartoe investeren we in een gezonde toekomst voor mens en omgeving. En dat leidt volgens ons ook tot een succesvollere toekomst voor PepsiCo. Wij bieden een breed scala voedingsmiddelen en dranken dat is aangepast aan de lokale smaak; wij beperken onze milieu-impact zo veel mogelijk door innovatie, energie- en waterbesparing en minimaal gebruik van verpakkingen; wij bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving en wij respecteren en ondersteunen de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, ook in de vorm van investeringen. PepsiCo heeft sinds dit jaar de nummer één positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) in de Food and Beverage Supersector, binnen de drankensector bekleedt PepsiCo de nummer één positie voor een derde opeenvolgend jaar. Meer informatie vindt u op www.pepsico.com

PB-PepsiCo-breidt-productie-Doritos-uit-en-zoekt-25-nieuwe-collegas-NLF.pdf

PDF - 381 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit