PepsiCo nieuwe sponsor UEFA Champions League ​

Nieuw partnerschap onderstreept de langdurige passie van het voedingsmiddelen- en drankenbedrijf voor de voetbalsport

PepsiCo's wereldwijde ‘flagship’-merken Lay's, Gatorade en Pepsi MAX bundelen hun krachten met de UEFA Champions League in het vandaag aangekondigde nieuwe partnerschap van PepsiCo met het prestigieuze Europese toernooi voor clubvoetbal.

PepsiCo's overeenkomst met de UEFA Champions League zal officieel van start gaan op 1 juli, voorafgaand aan de start van het seizoen 2015/2016. Lay's, Gatorade en Pepsi MAX zullen dienen als leidende merken voor het toernooi. Daarnaast zal PepsiCo ook de merken Doritos, Lipton en 7UP in het sponsorprogramma opnemen.

Ramon Laguarta, PepsiCo Europe CEO: "De aankondiging van vandaag brengt PepsiCo's langdurige relatie met de fantastische voetbalsport naar een ander niveau. De UEFA Champions League is zonder twijfel één van de meest prestigieuze voetbalcompetities in de wereld, en met meer dan één miljard voetbalfans die elk seizoen naar de wedstrijden kijken, biedt dit nieuwe partnerschap ongekende mogelijkheden voor beide partijen. Voetbal is onze passie en we kunnen niet wachten om die passie met de UEFA Champions League fans in Europa en over de hele wereld te delen."

Hij voegt eraan toe: "PepsiCo’s voedings- en drankenmerken passen perfect bij de kracht van de UEFA Champions League. Door onze krachten te bundelen kunnen we geweldige mogelijkheden creëren voor vrienden en families om samen te komen en plezier te hebben. Samen zullen we het verbond tussen voetbal en entertainment naar nieuwe hoogten brengen en de UEFA Champions League fans kunnen een aantal fantastische nieuwe ervaringen verwachten van Lay's, Gatorade, Pepsi MAX als we het nieuwe seizoen 2015/2016 ingaan. Blijf op de hoogte! "

In een reactie op de overeenkomst zegt Guy-Laurent Epstein, UEFA Events SA Marketing Director: "We zijn verheugd PepsiCo te verwelkomen als een officiële partner van de UEFA Champions League. PepsiCo is een echt wereldwijde partner en we kijken er naar uit om nauw samen te werken om fans over de hele wereld te engageren met innovatieve marketingactivaties, waarbij we ook profiteren van PepsiCo’s uitgebreide ervaring op entertainmentgebied om hets UEFA Champions League merk verder uit te bouwen. "

De finale van de UEFA Champions League is 's werelds best bekeken jaarlijkse sportevenement. De finale van afgelopen zaterdag 6 juni werd uitgezonden in meer dan 200 landen, met een bereik van zo’n 400 miljoen kijkers en een gemiddeld aantal van 180 miljoen mensen dat de wedstrijd live volgde. Het seizoen, van de Play-Offs tot aan de Final, bestrijkt 17 wedstrijdweken met in totaal 145 wedstrijden. De competitie zorgt voor meer dan 110.000 uur aan tv-inhoud gedurende het seizoen met een regionaal en globaal kijkerspubliek van circa 1,1 miljard unieke kijkers die de wedstrijden wereldwijd live volgen.

Naast jarenlange passie voor voetbal, staat PepsiCo ook bekend om het ontwikkelen van boeiende, cutting-edge content -en marketingprogramma’s samen met andere wereldklasse sportbonden, zoals de Amerikaanse National Basketball Association (NBA), National Football League (NFL), National Hockey League (NHL) en Major League Baseball (MLB), de Indian Premier League en de International Cricket Council.

Persbericht PepsiCo nieuwe sponsor UEFA Champions League

DOCX - 55 Kb

Ilse Lambrechts

Bebble

Japo

Ouwerkerk, PepsiCo BeNeLux

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit