Hoe Pepsi Max deze zomer technologie & internet in de festivalbeleving integreerde

Pepsi MAX® zorgde deze zomer voor onverwachte hoogtepunten op de Europese en Belgische muziekfestivals door technologie & internet op een fun manier in de festivalbeleving te integreren. Met ‘Dance Meter’ ontplofte de set van het jonge DJ-duo Alvar & Millas tijdens het Summer Festival. Sensoren vingen de energie en moves van bezoekers op en zetten deze om in speciale effecten rond het podium.

Ook ondervroeg het populaire colamerk festivalgangers waaruit bleek dat 1 op 3 Festivalgangers verliest elkaar uit het oog en ze gemiddeld 6,5 miljoen uur/jaar verliezen door het zoeken naar vrienden op festivals. De ‘Friend Finder’ (een op GPRS gebaseerde tool) van Pepsi MAX® loste dit op en toont op een grappige manier hoe Europese festivalgangers hun vrienden direct konden spotten op het festivalterrein van Londen’s New Look Wireless Festival. Beelden van de Pepsi MAX® zomerstunts zijn te zien via https://www.youtube.com/user/pepsimax.

DANCE METER - Alvar & Millas

België kreeg de Pepsi MAX® ‘Dance Meter’ primeur te zien tijdens het Summer Festival. Dit Belgische dance gebeuren wist dit jaar maar liefst 70.000 bezoekers en 150 DJ’s te engageren met Pepsi MAX® als hoofdpartner. Het populaire jonge DJ-duo Alvar & Millas uit Lier mocht van Pepsi MAX® met de ‘Dance Meter’ aan de slag en liet het publiek compleet uit de bol gaan. Alvar & Millas werkten al samen met top DJ’s zoals Hardwell, Dyro, Ferry Corsten, Paul Oakenfold en gaan hard in de dance wereld. Via speciale sensoren op het festivalterrein, werden de moves en energie van het publiek opgevangen en omgezet in speciale effecten rond het podium. Het resultaat zie je in dit filmpje.

 

FRIEND FINDER - 1 op 3 festivalgangers verliest elkaar uit het oog

Pepsi MAX® ondervroeg deze zomer ook festivalgangers en ontdekte dat er gemiddeld 6,5 miljoen uren verloren gaan aan het zoeken van vrienden op festivals. Eén op drie festivalgangers verliest elkaar uit het oog. De combinatie van grote drukte, enorme festivalweides en overbezette mobiele netwerken resulteren in een gemiddelde zoektocht van twee uur. Een op vijf verliest zelfs drie tot vijf uur zijn/haar vrienden uit het oog. Een optreden missen (50%), niet samen kunnen dansen of feesten (30%) of je ronduit unhappy voelen (60%) worden aangegeven als dompers op de festivalvreugde.

Pepsi MAX® ontwikkelde als antwoord hierop de ‘Friend Finder’ zodat vrienden terugzoeken extra fun werd deze zomer. Na connectie van de smartphones met de ‘Friend Finder’, ging de tool via GPRS op zoek naar de exacte locatie van je vrienden op de festivalweide. Met hilarische reacties alvast tijdens het Londen’s New Look Wireless Festival als je dit filmpje bekijkt.

 

Volg Facebook.com/PepsiBelgium, Pepsi.be en #PEPSIMAXFESTIVALS voor meer nieuws

                                                                                   ###

(1) Over het ‘Friend Finder’ onderzoek

* Onderzoeksinstituut One Poll (04.08.15 – 06.08.15) ondervroeg 1000 Britse volwassenen die de voorbije 5 jaar naar een festival gingen. 

* 9.5 miljoen Britse festivalgangers voor 2014 – cijfers van de overkoepelende muziekorganisatie UK Music

* 6,460,000 verloren uren = 3,230,000, het aantal mensen die verloren lopen op festivals (34 % van 9.5miljoen) x 2 uur (de gemiddelde zoektocht van een festivalganger)

 

Persbericht Pepsi MAX Friend Finder & Dance Meter

DOCX - 286 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit