Pepsi brengt "de kunst van voetbal" naar de straat

Vincent Kompany door de lens van topfotograaf Danny Clinch met street art van Belgische kunstenaar Oli-B

Pepsi nodigt voetbalfans uit om vanaf nu in het straatbeeld kennis te maken met door voetbal en street art geïnspireerde beelden van Vincent Kompany. De “Art of Football” campagne is het resultaat van de internationale samenwerking van topfotograaf Danny Clinch, de Pepsi globale voetbalambassadeurs en kunstenaars waarvoor Pepsi de werelden van fotografie, street art en voetbal verenigde. Het beeld van Vincent Kompany kreeg een creatieve bewerking van de Belgische street artist Oli-B. De Belgische voetbalfans krijgen Vincent Kompany te zien in een clash van kleur, energie en beweging. Fotograaf Danny Clinch portretteerde naast Vincent Kompany ook Leo Messi, Robin van Persie, Jack Wilshere, David Luiz, Sergio Agüero en Sergio Ramos. Voor deze campagne werkte Pepsi samen met naast de Belgische Oli-B ook de Argentijnse street artist Ever, de Britse ‘doodle’ kunstenares Hattie Stewart, de Argentijnse stadsartiest Jaz, de Braziliaanse illustrator Ricardo AKN, de Spaanse visual artist Zosen en Merijn Hos, een Nederlandse visuele kunstenaar. Meer weten? Ga naar pepsi.be of facebook.com/PepsiBelgium

Pepsi: “The Art of Football” en Danny Clinch

Vorig jaar kregen muziekfans Beyoncé te zien in de “Live For Now” Pepsi-campagne die geshoot werd door de modefotograaf Patrick Demarchelier. Ook dit jaar zet het populaire colamerk haar creatieve traditie verder met een campagne die kunst, street art en voetbal verenigt. Topfotograaf Danny Clinch tekende hiervoor en is gekend voor zijn pure en natuurlijke stijl. Hij maakte al portretten van o.a. Jay-Z, Bruce Springsteen, Kanye West en David Guetta. Dankzij de creatieve samenwerking van Pepsi met Danny Clinch en ‘s werelds beste street artists, krijgen voetbalfans de ruwe energie van street art in combinatie met de passie voor het spel van de Pepsi supervoetbalhelden in het straatbeeld te zien vanaf nu.

Danny Clinch portretteerde niet alleen de globale Pepsi-ambassadeurs David Luiz, Robin van Persie, Sergio Ramos, Sergio Agüero, Jack Wilshere en Leo Messi maar ook dus Vincent Kompany. Danny Clinch over de samenwerking met Pepsi: “Het fotograferen van ‘s werelds meest inspirerende athleten op een pure manier en deze beelden te laten samensmelten met de kunst van de street artists was een uniek project. Als fotograaf was deze Pepsi-campagne dan ook een must waar ik absoluut aan wilde meewerken.”

Oli-B ontwerpt het Belgische luik van het Pepsi street art project  

Door street artists los te laten op de beelden van Danny Clinch, kiest Pepsi voor een kunstbeleving “in het nu” en zorgt ervoor dat voetbalfans hun voetbalhelden in het straatbeeld ontmoeten. Pepsi zocht voor elk van de globale spelers een aanstormende kunstenaar om zo de geest en de pittigheid van het thuisland weer te geven. In ons land werkte Pepsi samen met Oli B die het de beeltenis van Vincent Kompany bewerkte met zijn specifieke street art stijl. Oli-B is een Brusselse kunstenaar in de breedste zin van het woord. Hij werkt niet alleen als schilder, illustrator of street artist maar zal zich ook niet snel beperken tot 1 drager zoals canvas, muren, papier of het digitale. In zijn werk combineert Oli-B telkens vriendelijke lijnen met abstracte vormen die hinten naar het figuratieve. Zijn stijl wordt verder gekenmerkt door het gebruik van positieve en sprekende kleuren die hij figuratief gebruikt. Letters worden karakters, karakters evolueren naar vormen waardoor Oli-B als hedendaagse kunstenaar meer en meer bijval kent. Met de 3 kleuren van het Pepsi-logo creëerde Oli-B voor Pepsi een ‘levend’ effect waar de Oli-B figuurtjes vanuit een 3D perspectief rond Vincent Kompany zweven. Oli-B blikt tevreden terug op de samenwerking: “Street Art is een levend gegeven en weerspiegelt de energie van de urban jungle voor mij. De Pepsi-campagne sluit dan ook perfect aan bij wat ik met kunst wil brengen: mensen inspireren en positieve energie geven in het nu. Als kunstenaar is het charisma van Kompany onweerstaanbaar en als persoon weerspiegelt hij een diversiteit en sociale geëngageerdheid met zijn projecten zoals BX Brussels die ik omarm.” Over de andere internationale artiesten:

  • Hattie Stewart (Wilshere)– uit Londen is een ‘profesionele doodler’ en verbaast de creatieve wereld dankzij haar speelse, geanimeerde interpretaties van magazine covers. Marc Jacobs sloot met haar onlangs een creatief partnership af.  
  • Ever (Messi) - Nicolás Romero is een artiest uit Buenos Aires, Argentinië en beroemd voor zijn portretten waarbij hij air-brush technieken op toepast. 
  • Jaz (Agüero) - Franco Fasoli (gekend als Jaz) begon zijn creatieve carrière in de straten als graffiti artiest. Hij maakte mid jaren ’90 naam door graffiti in de straten van Buenos Aires te gebruiken als een manier van zelfexpressie.
  • Merijn Hos (van Persie) Deze Nederlandse illustrator verdeelt zijn tijd tussen commerciële projecten alsook tussen persoonlijke projecten, tentoonstellingen onder andere.
  • Zosen (Ramos)Deze Argentijn groeide op in Barcelona en kent wereldwijd bijval met kunstexposities en zijn street art. In Barcelona geeft hij graffiti workshops en is hij mede-oprichter van het street wear merk Animal Bandido
  • Ricardo AKN (David Luiz)Deze Braziliaanse illustrator, fotograaf en street artist wil de street art vooral vernieuwen met nieuwe concepten en kent in zijn thuisland als illustrator en muralist veel succes. 

Het Belgische straatbeeld wordt vanaf nu gepimpt met de impressionante Pepsi-beelden. Pepsi creëert op enkele bijzondere plaatsen een “Live For Now” ervaring waarbij Vincent Kompany larger than live de voetbalfans begroet. Zo zal er dankzij een samenwerking met het Corporate Village Business Park in Zaventem een mega-installatie met onze nationale voetbalheld uitgerold worden. Vanaf eind deze week krijgen autochauffeurs op de Brusselse ring dit portret van maar liefst 30 meter hoog op 20 meter breed  te zien dat de kantoren van het Corporate Village Business Park in Zaventem zal sieren.

“The Art of Football” en BX Brussels

Via het partnership van Vincent Kompany, ondersteunt Pepsi ook BX Brussels door de voetbalclub mee op te nemen in deze voetbalcampagne. Op de outdoor beelden, alsook online, in het winkelpunt en op de Limited Edition blikjes herneemt Pepsi het logo en informatie over het sociale project van Vincent Kompany. Via BX Brussels en sport, wil Kompany jong talent meer kansen in het leven bieden.

 

Voor meer informatie over Pepsi en “Live For Now”, ga naar pepsi.be of facebook.com/PepsiBelgium en volg de conversatie online #FutbolNow. Voor meer info over Oli-B, ga naar oli-b.be

Persbericht Pepsi brengt "de kunst van voetbal" naar de straat

DOCX - 408 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit