NOSE – Wereldwijde innovatie waarmee smartphones menselijk zweet kunnen ruiken

De eerste electronische neus voor smartphones ​ - Belgische primeur

Met in het mannelijke brein 40 % minder hersengebied om geuren waar te nemen dan in de vrouwelijke hersenen, is het mannelijk geurorgaan gemiddeld minder gevoelig aan geurtjes. Met dit in het achterhoofd én in combinatie met het feit dat mannen meer zweten en onze neus went aan de eigen lichaamsgeur, stelt NIVEA MEN zijn revolutionair project NOSE vandaag voor. NOSE is de eerste mobiele toepassing waarmee smartphones mannelijk zweet kunnen ruiken. Op deze manier helpt NIVEA MEN mannen hun lichaamsgeur onder controle te houden en hen zo meer zelfvertrouwen te geven. Dankzij revolutionaire sensortechnologie in combinatie met een lerende applicatie, zal NOSE aangeven of een “zweetstatus” ok is of beter kan. De wereldpremière en de eerste demonstratie van de beta-versie vonden vandaag plaats in Vilvoorde bij Happiness. Het Belgisch creative connectivity agentschap is de bedenker van het nooit geziene concept dat ze wereldwijd met NIVEA MEN ontwikkelen. Meer info? Via niveamennose.com blijf je op de hoogte.

 

Mannen en zweetperceptie

Neurologisch onderzoek[1] wijst uit dat door de verschillen tussen het mannelijk en vrouwelijk brein, mannen ongeveer 9.2 miljoen breincellen gebruiken voor de reukzin, tegenover de 16,2 miljoen breincellen van vrouwen in het hersendeel waar onze reukzin mee verbonden is. Uit ander onderzoek[2] blijkt dat mannen meer zweten dan vrouwen tijdens sport en stressvolle situaties. Tel daarbij dat onze neus went aan de eigen lichaamsgeur en je begrijpt waarom NIVEA MEN NOSE ontwikkelde. Deze revolutionaire sensor- en smartphonetechnologie helpt mannen hun lichaamsgeur onder controle te houden en hen zo meer zelfvertrouwen te geven.

 

Hoe werkt NOSE?

NOSE combineert revolutionaire sensortechnologie met een grensverleggende mobiele applicatie waarmee smartphones zweetgeur kunnen analyseren. NOSE begint met “ruiken” nadat je de app activeert en je je smartphone dichtbij je oksel houdt. De cover bevat de nodige hardware die de zweetgeur analyseert en deze info via Bluetooth aan de smarthphone en de app doorgeeft. De app bevat een lerend algoritme dat de ontvangen informatie telkens evalueert. Gebruikers krijgen hierna een melding of hun zweet goed of slecht ruikt.

 

Belgische primeur

Het Belgische creative connectivity agentschap Happiness ontwikkelt het concept samen met NIVEA MEN wereldwijd. Geoffrey Hantson, Chief Creative Officer van Happiness legt uit waarom: “Het is een wereldwijde primeur om een smartphone zweet te doen ruiken zoals een mens dat doet. NOSE toont hoe we technologie verder kunnen integreren in onze dagelijkse verzorging en het publiek op een creatieve manier met merken connecteren.”

Martin Wulle, Corporate Vice President van de Global Business Unit Digital en e-Commerce voor NIVEA: “In tegenstelling tot vrouwen, willen mannen producten die ze makkelijk kunnen gebruiken en onmiddellijk resultaat hebben. Dit blijkt uit studies van NIVEA. Door een digitale oplossing te koppelen aan onze NIVEA MEN-producten, zoals bij NOSE, kunnen we een stap verder gaan in onze wereldwijde aanpak en consumentenbehoeftes innovatief beantwoorden.

Sensortechnologie in mobiele toestellen integreren is een technologische trend die aantoont hoe gebruikers op zoek zijn naar informatie, een betere functionaliteit en meer functies voor hun elektronische toestellen. Als specialist ter zake maakt het bedrijf SPEC Sensors deel uit van het ontwikkelingsteam voor NOSE. Brian Kinkade, VP New Applications Development van SPEC Sensors, vertelt waarom dit uitdagend project een doorbraak is voor het Internet of Things: “NOSE toont hoe onze revolutionaire gassensortechnologie het leven van iedereen kan beïnvloeden. Hij brengt met een laag batterijverbruik en een goede werking reukzin naar apps en de toestellen van gebruikers.”

 

De beta-versie van NOSE wordt dit jaar wereldwijd verder getest. De app zal in de volgende fase gelanceerd worden in de AppStore en in Google Play.  De lancering van de consumentenversie wordt later voorzien. Klik hier om het filmpje te zien en blijf op de hoogte via niveamennose.com

                                                                     #NIVEAMENNOSE

 

[1] Ana V. Oliviera-Pinto, Raquel M. Santos, Roberto Lent and others: Sexual dimorphism in the human olfactory bulb: females have more neurons and glial cells than males,PLOS ONE, November 2014. DOI:10.1371/journal.pone.0111733

 

[2] http://www.bbc.com/news/health-11492897 - men better than women in sweating during exercise

Persbericht_NOSE_De eerste electronische neus voor smartphones

DOCX - 149 Kb

Ilse Lambrechts

Bebble PR

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit