Nieuw! Do the Dew with Mountain Dew

Zaventem – Oktober 2012 – Mountain Dew, een nieuwe frisdrank met extra citroenpunch, is vanaf vandaag officieel in België verkrijgbaar. Vrolijk en gedurfd, is het twisted drankje al meer dan 70 jaar de favoriete frisdrank van vele hipsters wereldwijd. PepsiCo BeLux heeft deze internationale frisdrank naar België gebracht op vraag van vele fans die er al in het buitenland kennis mee maakten. In de USA is Mountain Dew bijvoorbeeld de onbetwiste nummer 1 niet cola-frisdrank met bekende fans zoals de rapper Lil Wayne. De distributie gebeurt op dit ogenblik exclusief via het online platform mountaindew.be powered by proxis.be en via een beperkt aantal trendy verkoopspunten. Voor het voedingsmiddelenbedrijf is dit ook een internationale première om een nieuw product en merk quasi exclusief online en via social media in de markt te zetten.  Allen dus naar mountaindew.be, facebook.com/mountaindewbelgium of volg #dewbe op twitter voor alle nieuws, verkooppunten en updates rond Mountain Dew! 

Mountain Dew: nieuwe frisdrank met extra citroenpunch!

Mountain Dew is een bruisende frisdrank met een citroensmaak en is laag cafeïnehoudend[1]. Vrolijk en gedurfd, is het twisted drankje al meer dan 70 jaar de favoriete frisdrank van vele hipsters die extra fun willen in het leven. In de USA is Mountain Dew bijvoorbeeld de onbetwiste nummer 1 niet cola-frisdrank en associëren celebrities zoals rapper Lil Wayne zich maar al te graag met het merk. De drank is populair bij skaters, surfers en andere actievelingen omwille van het eigenzinnige karakter en uiteraard de lekkere smaak. In België wordt de frisdrank gelanceerd in een 0,5l verpakking met gloednieuwe looks: een flashy fluoverpakking in combinatie met het “very bold” logo.

Nieuw dus voor de Belgische consument, komt deze frisdrank oorspronkelijk uit Knoxville, Tennessee (USA). Een zekere Bill Jones brouwde het niet-alcoholische drankje in de jaren 1940 en doopte het “Mountain Dew” wat in die tijd dialect was voor zelf gebrouwen whisky. Het drankje rebelleerde steeds doorheen de tijd en wist zelfs, de toen nog onbekende, acteur Brad Pitt te overtuigen om mee te spelen in een reclamespot in de jaren ’80. In de States is vandaag de bekende rapper Lil Wayne het gezicht van het drankje.

Mountain Dew exclusief online verkrijgbaar en via trendy verkooppunten in België

De verdeling van Mountain Dew zal in eerste instantie gebeuren via een exclusief online platform: mountaindew.be powered by proxis.be. Niet alleen voor PepsiCo BeLux is dit een première, ook internationaal is dit voor het voedingsmiddelenbedrijf een nieuwe stap in het benaderen van consumenten. Jan Verlinden, Marketing Director PepsiCo BeLux licht toe: “Online bestaat er al enkele jaren een hype rond Mountain Dew in onze regio. Gezien het eigenzinnige karakter van het drankje, zijn online en social media als lanceringsplatform de ideale manier om het verhaal van het merk helemaal tot leven te brengen”. Mountain Dew fans worden online ondergedompeld in de vrolijke en eigenzinnige leefwereld van het merk en krijgen alle nieuwtjes plus extra voordelen. Een beperkt aantal alternatieve maar zeer trendy verkooppunten passend bij Mountain Dew zoals skateshops, convenience stores zoals Night & Day, alsook de hippe watersportclubs Surfer’s Paradise en Lakeside Paradise te Knokke-Heist… krijgen ook de primeur om dit jaar het drankje te verdelen. Via facebook.com/mountaindewbelgium kunnen fans Mountain Dew verder leren kennen en krijgen ze ook steeds updates van geplande activiteiten.

Wil jij Mountain Dew proberen? Surf naar mountaindew.be, facebook.com/mountaindewbelgium of volg #dewbe op twitter!

 

- einde -

 

Verdere verkoops- en productinformatie:

Mountain Dew wordt via mountaindew.be powered by proxis.be verkocht in een 12-pack voor 15 euro met gratis levering de eerste 3 maanden. Andere verkoopspunten zijn te vinden via mountaindew.be

 

Ingrediënten

Koolzuurhoudend water, suiker, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk aroma, antioxidant (ascorbinezuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat), cafeïne, stabilisator (Arabische gom), kleurstof: beta caroteen.

Voedingswaarden & GDA voor Mountain Dew (250ml):

                                              Voedingswaarde                                      GDA

Calorieën:                                    125kcal                                                    6%
Vetten:                                       <0,1g                                                       <1%
Suikers:                                        30,6g                                                     34%
Verzadigde vetten:                     <0,2 g                                                      <1%
Natrium:                                     0,01 g                                                      <1%


Dagelijkse voedingsrichtlijn voor een volwassene met een gemiddelde behoefte aan 2000 Kcal


[1] Mountain Dew bevat 13mg/100ml cafeïne en ligt onder de aanbevolen 15mg/100ml van de Hoge Gezondheidsraad (advies van 11 januari 2012). Een gemiddelde portie Mountain Dew van 250ml bevat 32,5 mg cafeïne en ligt aanzienlijk lager dan de gemiddelde kop koffie (+/- 70mg). 

 

Over PepsiCo BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken. PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE).  PepsiCo is één van de grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld met een netto-omzet van ruim 65 miljard dollar. 22 merken in onze portefeuille realiseren elk een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard dollar per jaar. Onze hoofdbedrijven – Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay en Pepsi Cola – maken honderden lekkere voedingsmiddelen en dranken, die wereldwijd populair zijn. De mensen van PepsiCo zijn verbonden door onze unieke commitment naar duurzame groei. Daartoe investeren we in een gezonde toekomst voor mens en planeet. En dat leidt volgens ons ook tot een succesvollere toekomst voor PepsiCo. Deze commitment noemen we Performance with Purpose of financieel succes met maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit houdt de volgende beloften van PepsiCo in: een breed scala voedingsmiddelen en dranken maken dat is aangepast aan de lokale smaakcultuur; innovatieve manieren vinden om onze milieu-impact zo veel mogelijk te beperken, onder meer door energie- en waterbesparing en minimaal gebruik van verpakkingen; onze medewerkers een prettige werkomgeving bieden; en de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, respecteren en ondersteunen, ook in de vorm van investeringen. Bezoek voor meer informatie www.pepsico.com en www.pepsico.be.

Volg PepsiCo:

·         Twitter (@PepsiCo)

·         Facebook

·         PepsiCo blogs

·         PepsiCo persberichten

·         PepsiCo multimedia

·         PepsiCo video's

 

PR-Nieuw-Mountain-Dew-in-Belgi.docx

DOCX - 25 Kb

PR-Nieuw-Mountain-Dew-in-Belgi.pdf

PDF - 2.0 Mb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit