Maak kennis met Lay's 'Maak Je Smaak' finalist Klara De Wilde en haar ‘Bicky Crisp’

FinalistLay’s Limited Edition Bicky Crisp
Smaakt naar: De drie sausjes van de Bicky Burger: mayonnaise+ui, ketchup en picallilly+curry). Het is een pittige smaak door de pickles maar zacht door de mayonaise en verfrissend door het uitje
Motivatie: “Iedereen is dol op de Bicky Burger. Na een nachtje stappen kan dit heerlijk smaken. En als de frituur gesloten is, kan je nu naar de nachtwinkel voor de overheerlijke Lay’s Limited Edition Bicky Crisp!”
 
Bedenkster: Klara De Wilde, 26 en en kleuterjuf.
Woont te: Hasselt maar heeft ook 2 jaar in Ghana, Afrika ontwikkelingshulp gedaan
Hobbies: allerlei creatieve dingen zoals kunstacademie, muziek, dansen, reizen…
Favoriete chipssmaken: allemaal: van paprika tot speciale chipssmaken. Ik kan  
er gewoon niet afblijven!  

 

Waarom heb je deelgenomen aan ‘Maak Je Smaak’?

Veel van mijn vrienden hebben deelgenomen en porden me aan om ook mijn kans te wagen. Via Facebook heb ik online mijn smaakidee ‘Bicky Crisp’ ingestuurd.  Normaal gezien ben ik niet zo happig op wedstrijden, maar deelnemen aan de ‘Maak Je Smaak’ actie van Lay’s was zo origineel en leuk dat ik mijn kans ook gewaagd heb. Ik ben nogal creatief en dacht direct aan ‘Bicky Crisp’ als nieuwe smaak voor de Lay’s Limited Edition 2012.

Waarom heb je jouw smaakidee ingestuurd?

Ik heb mijn inspiratie bij de frituur gehaald. Bicky is gewoon heel populair en zelf lust ik het ook heel graag. Vooral na een nachtje stappen, is dit dé ideale afsluiter. De Limited Editions van Lay’s zijn altijd nét iets anders en nu krijg je met mijn smaak ‘Bicky Crisp’ een chipsvariant die op feestjes dé favoriet van je vrienden wordt.

Wat voelde je toen Lay’s je vertelde dat je de finaliste van ‘Maak Je Smaak’ was?

Ik was eerst verbaasd omdat ik voor de fun had meegedaan en het een beetje uit het oog verloren had. Ik had nooit gedacht uitgekozen te worden door Lay’s. En nu ben ik enorm fier en kijk ik uit naar wat gaan komen. Ik wil ‘Bicky Crisp’ aan heel België laten proeven en ga dan ook iedereen aanspreken om op mij te stemmen. Hasselt en de rest van België: ik kom eraan met mijn overheerlijke Lay’s ‘Bicky Crisp’ Limited Edition chipssmaak om jou te overtuigen mijn smaak als ultieme winnaar te kiezen!

Waarom moeten de Belgen voor jouw smaak stemmen?

Bicky is zo lekker en Belgisch, iedereen gaat er wild van zijn.  Onze frietkotcultuur is wereldberoemd en dankzij Lay’s is de populaire Bicky snack er nu ook in de vorm van een overheerlijke chipssmaak: ‘Bicky Crisp’. Voor feestjes is mijn chipssmaak dan ook ideaal.

Waarom heeft het ‘Bicky Crisp’ smaakidee van Klara de jury overtuigd?

Sabine De veilder, Sales Director Retail BeLux

Klara heeft de populariteit van onze onze “frietkot” cultuur goed gebruikt door te kiezen voor de bekende Bicky sausjes als chipssmaak. Het is een Belgische smaak die we voor de Lay’s Limited Edition 2012 chipssmaak perfect kunnen gebruiken.

Michelle Stas, Account Director bij Engage BBDO voor Lay’s

Hoe vertaal je de communicatie van een populair Belgisch merk binnen één productcategorie (frituur) richting een andere categorie (chips)? Voor mij was dit origineel gegeven overtuigend genoeg samen met de motivatie van Klara om voor ‘Bicky Crisp’ als finalist te kiezen.

Jana Verhoeven, grootste Lay’s chipsfan in België

Ik hou enorm van chips en ook van de Belgische keuken. Mijn ouders hebben zelf een taverne (cfr. De Zoete Inval in Bevel) waar ze spijtig genoeg geen Bicky Burgers serveren. Dus was ik onmiddellijk enthousiast om deze lekkere Belgische smaak in chipsvorm terug te vinden bij de finalisten.

Ingrid Mol, R&D Hoofd EMEA Lay’s

Dit was een typisch Belgische smaak waarvan we weten dat de de Belg er in combinatie met aardappel (frietjes) gek van is. De smaak situeert zich typisch tussen Nederland en Frankrijk qua voorkeur. Nederland verkiest vaak zoetere combinaties waar de Fransen liever echte, niet verwerkte kruidensmaken op de chips hebben.

De topchefs : Wout Bru van ‘Le Bistrot d’Eygalières’ en Lionel Rigolet van ‘Comme Chez Soi’

De combinatie  van de verschillende smaken van de sausjes van Bicky , gaat ook perfect voor aardappelchips. De gekende smaak lijkt vanzelfsprekend maar is doordacht: zowel pittig (pickles) als verfrissend (uitje) als zacht (mayonnaise)  en enthousiasmeerde ons dus direct.

 

Vanaf 3 oktober 2011 te proeven in de winkel!

De twee finale smaken zullen als ‘Finalist Lay’s Limited Edition 2012’ vanaf 3 oktober 2011 overal in België verkrijgbaar zijn. Ze zijn herkenbaar aan de originele kleuren: felgeel voor ‘Indian Curry Style’ en felroze voor ‘Bicky Crisp’. Van maandag 3 oktober tot 27 november 2011 kan iedereen stemmen[1] op deze twee chipssmaken om zo de ultieme winnaar van de Belgische ‘Maak Je Smaak’ editie te kiezen. Stemmen kan dan via lays.be, sms, netlog en facebook.  Fans van ‘Bicky Crisp’ kunnen één  geldige sms per dag met de boodschap ‘LAY’S 2’ naar 6035 sturen. Fans van ‘Indian Curry Style’ sturen idemdito ‘LAY’S 1’ naar 6035. De winnaar ziet zijn smaak in 2012 als de nieuwe Lay’s Limited Edition in de winkelrekken liggen en ontvangt bovendien 25.000 euro en 1% van de omzet. Half december wordt dit blijde nieuws uiteraard op gepaste wijze bekend gemaakt!

                                                  - einde bericht –

 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

 

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected]

 

Over PepsiCo BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken. 

PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE) die wereldwijd de meeste merken in voeding en dranken heeft. De divisies Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Tropicana en Gatorade bieden honderden smaakvolle producten waar consumenten in meer dan tweehonderd landen dagelijks van genieten. PepsiCo heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljard dollar. Wereldwijd worden werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei: Performance with Purpose.

PepsiCo wil consumenten een breed aanbod van smaakvolle producten bieden die het bedrijf continu verbetert. Daarnaast wil het bedrijf de natuurlijke rijkdommen beschermen. Voor het personeel geeft PepsiCo prioriteit aan diversiteit en een werkomgeving waarin mensen zich gerespecteerd en gestimuleerd voelen. PepsiCo wil met Performance with Purpose een balans vinden tussen zakelijk succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

www.pepsico.be[1] Dit is een actie zonder aankoopverplichting , u kan de volledige voorwaarden consulteren op lays.be vanaf 3 oktober 2011.

 

PB-Maak-Je-Smaak-de-finalisten-NLF.pdf

PDF - 139 Kb

PB-Maak-Je-Smaak-maak-kennis-met-Karin-Luyckx-NLF.pdf

PDF - 1.5 Mb

PB-Maak-Je-Smaak-maak-kennis-met-Klara-de-Wilde-NLF.pdf

PDF - 1.5 Mb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit