Maak kennis met Lay's 'Maak Je Smaak' finalist Karin Luyckx uit Erembodegem en haar ‘Indian Curry Style’

Finalist: Lay’s Limited Edition Indian Curry Style
Smaakt naar: Een exotisch getinte kruidenmengeling met een zacht pikante curry boventoon in combinatie met Indiase kruiden zoals koriander, komijn, knoflook, peper en kerriepoeder. 
Motivatie: “Je waant jezelf in India als je proeft van uitgesproken smaken van curry, gember, koriander en chili. Met de Lay’s Limited Edition Indian Curry Style chipssmaak ben je echt op vakantie in je huiskamer!
 
Bedenkster: Karin Luyckx, 38 en werkt bij Familiehulp Aalst.
Woont te: Erembodegem maar heeft tot 6 jaar geleden in het Antwerpse gewoond.
Hobbies: koken en wereldkeuken uittesten, reizen en andere culturen ontdekken. En lekker tafelen: ik lust echt alles, hoe gekker, vreemder, hoe liever.
Favoriete chipssmaken: Pickles, Japanese Teriyaki zijn heel lekker maar ik kan ook genieten van de zout- en paprikasmaken.

 

Waarom heb je deelgenomen aan ‘Maak Je Smaak’?

Koken en reizen zijn mijn ultieme hobbies. Ik was dan ook snel gemotiveerd om deel te nemen aan de nooit geziene smaakactie van Lay’s.  Ik ben zelf gek op alle smaken uit exotische oorden zoals India of Pakistan en bovendien eet ik zelf graag chips. Toen ik de reclamespot op TV zag, heb ik dan ook mijn kans gewaagd en kijk: vanaf oktober ligt mijn smaak ‘Indian Curry Style’ in de winkel.

Waarom heb je jouw smaakidee ingestuurd?

Ik heb deze chipssmaak bedacht omdat ik gek ben op de smaken van de Indiase en de Pakistaanse keuken. Zoveel aroma’s, kruiden en ingrediënten, dat is echt genieten. Als Limited Edition bij Lay’s, mag het al wat aparter smaken en een zachte Indiaas getinte currysmaak, heb ik nog nooit als chipssmaak in de winkelrekken teruggevonden. Met mijn chipssmaak ‘Indian Curry Style’, wil ik de Belgen de Indiase smaakwereld laten ontdekken.

Wat voelde je toen Lay’s je vertelde dat je de finaliste van ‘Maak Je Smaak’ was?

De boodschap dat ik een finaliste van ‘Maak Je Smaak’ ben, heeft me echt overdonderd. Ik kon het totaal niet geloven! Ik ben ontzettend blij en kijk heel uit om gans België te laten proeven van mijn chipssmaak ‘Indian Curry Style’. Ik ben nu al ongelofelijk trots dat mijn smaak in de winkels gaat liggen gedurende de volgende 2 maanden en ik hoop uiteraard dat gans België voor mijn smaak stemt. ‘Maak Je Smaak’ finaliste zijn, maak ik maar één keer in mijn leven mee. Ik ga ik me dan ook 300% inzetten zodat gans België voor mijn ‘Indian Curry Style’ chipssmaak stemt! 

Waarom moeten de Belgen voor jouw smaak stemmen?

‘Lay’s Limited Edition Indian Curry Style’ vervoert je smaakpapillen naar het verre India en geeft je een instant vakantiegevoel! Mijn chipssmaak geeft een gezellig moment met vrienden een extra exotisch tintje. Iedereen lust wel curry en chips. Deze originele combinatie zorgt voor een exotisch vakantiegevoel bij je thuis. ‘Indian Curry Style’ is…gewoon genieten én wegdromen.

 

Waarom heeft het ‘Indian Curry Style’ smaakidee van Karin de jury overtuigd?

Sabine De veilder, Sales Director Retail BeLux

‘Indian Curry Style’ is voor Lay’s in België een nooit geziene smaak. De exotische Indiase kruidensmaken en curry passen perfect bij deze Lay’s chipsvariant. Karin heeft ons verrast met een zeer passende doch originele chipssmaak voor de Lay’s Limited Edition 2O12.

Michelle Stas, Account Director bij Engage BBDO voor Lay’s

De motivatie  van Karin heeft mij, nog meer dan haar smaakidee, overtuigd om voor haar te kiezen als finalist van ‘Maak Je Smaak’. Met ‘Indian Curry Style’, kan je heel veel leuke ‘reclame’ concepten creëren waar je het exotische/multiculturele gebruikt om een lokaal product te promoten.

Jana Verhoeven, grootste Lay’s fan van België

Als echte chipsfan, probeer ik graag nieuwe smaken. Mijn ouders hebben zelf een taverne (cfr. De Zoete Inval in Bevel) waar ik zelf ook regelmatig help. Ik droomde bij deze finalist al direct weg en kreeg het water al in de mond van de curry en kruidenomschrijving.

Ingrid Mol, Hoofd R&D EMEA Lay’s 

Curry is een gekende smaak in België en de basis van vele gerechten. Lokale smaakherkenning is nodig voor ons om nieuwe smaken te ontwikkelen. De exotische kruiden/curry mengeling  gaat bovendien goed samen met de smaak van de aardappel.

De topchefs : Wout Bru van ‘Le Bistrot d’Eygalières’ en Lionel Rigolet van ‘Comme Chez Soi’

 ‘Indian Curry Style’ was voor ons catchy door de symbiose van de kruiden in combinatie met de aardappel. Karin gaf ook prachtig aan hoe je dankzij smaak, herinneringen kan oproepen wat voor ons een geslaagde culinaire ervaring weergeeft.

 

Vanaf 3 oktober 2011 te proeven in de winkel!

De 2 finale smaken zullen als ‘Finalist Lay’s Limited Edition 2012’ vanaf 3 oktober 2011 overal in België verkrijgbaar zijn. Ze zijn herkenbaar aan de originele kleuren: felgeel voor ‘Indian Curry Style’ en felroze voor ‘Bicky Crisp’. Van maandag 3 oktober tot 27 november 2011 kan iedereen stemmen[1] op deze 2 chipssmaken om zo de ultieme winnaar van de Belgische ‘Maak Je Smaak’ editie te kiezen. Stemmen kan dan via lays.be, sms, facebook en netlog.  Fans van ‘Bicky Crisp’ kunnen één  geldige sms per dag met de boodschap ‘LAY’S 2’ naar 6035 sturen. Fans van ‘Indian Curry Style’ sturen idemdito ‘LAY’S 1’ naar 6035. De winnaar ziet zijn smaak in 2012 als de nieuwe Lay’s Limited Edition in de winkelrekken liggen en ontvangt bovendien 25.000 euro en 1% van de omzet. Mid december wordt dit blijde nieuws uiteraard op gepaste wijze bekend gemaakt!

                                                               - einde -

 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie): 

Heeft u specifieke vragen, neem contact op met:

Bebble PR, Ilse Lambrechts Tel: 0476/98 11 55 Email : [email protected]

 

Over PepsiCo  BeLux

Met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Doritos, Duyvis, Lay's, Looza, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Smiths en Tropicana staat PepsiCo BeLux in de Top 8 van voedingsmiddelenbedrijven. In België zijn er voor PepsiCo BeLux bijna 900 mensen werkzaam in drie vestigingen waarvan twee fabrieken. 

PepsiCo BeLux is onderdeel van PepsiCo (PEP, NYSE) die wereldwijd de meeste merken in voeding en dranken heeft. De divisies Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Tropicana en Gatorade bieden honderden smaakvolle producten waar consumenten in meer dan tweehonderd landen dagelijks van genieten. PepsiCo heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljard dollar. Wereldwijd worden werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei: Performance with Purpose.

PepsiCo wil consumenten een breed aanbod van smaakvolle producten bieden die het bedrijf continu verbetert. Daarnaast wil het bedrijf de natuurlijke rijkdommen beschermen. Voor het personeel geeft PepsiCo prioriteit aan diversiteit en een werkomgeving waarin mensen zich gerespecteerd en gestimuleerd voelen. PepsiCo wil met Performance with Purpose een balans vinden tussen zakelijk succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

www.pepsico.be

 


[1] Dit is een actie zonder aankoopverplichting , u kan de volledige voorwaarden consulteren op lays.be vanaf 3 oktober 2011.

 

PB-Maak-Je-Smaak-de-actie-NLF.pdf

PDF - 1.1 Mb

PB-Maak-Je-Smaak-de-finalisten-NLF.pdf

PDF - 139 Kb

PB-Maak-Je-Smaak-maak-kennis-met-Karin-Luyckx-NLF.pdf

PDF - 1.5 Mb

PB-Maak-Je-Smaak-maak-kennis-met-Klara-de-Wilde-NLF.pdf

PDF - 1.5 Mb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit