Lay’s onthult de top vijf smaken en vraagt de Belgen hun favoriet in de finale te stemmen via lays.be

Lay’s bedankt België voor de 2.375.012 battles en 125.998 smaakinzendingen
 
Zaventem – België antwoordde massaal op de oproep van Lay’s om nieuwe smaakideeën in te sturen alsook een top 1000 samen “te battlen”.  Met maar liefst 2.375.012 battles en 125.998 smaakinzendingen is de zoektocht naar de nieuwe http://www.maakjesmaak.be Lay’s Limited Edition 2014 van, voor en door de Belgen opnieuw een daverend succes geworden. De Belgen bepaalden de top 1000 volledig via de 2.375.012 online battles waarmee ze ad random en evenredig alle ingezonden smaken beoordeelden. Hieruit selecteerde de Lay’s smaakjury, met de topchefs Arabelle Meirlaen, Kwinten De Paepe en de Henegouwse kruidenier Benoit Crompot, mee de top 5 smaken[1]: Cream Cheese Garlic & Herbs, Cocktail Andaluz, Mexican Chilli & Cheddar, New York Hotdog en Honey Glazed BBQ Ribs. Om de Belg nog meer inspraak te geven, last Lay’s van 18 tot en met 24 maart 2013 een extra stemronde in: de Belg bepaalt zo minstens 1 van de 2 finalisten uit deze top 5 die doorstoten naar de finale in september 2013. Stemmen kan van 18 maart tot en met 24 maart 2013 via lays.be of maakjesmaak.be!

Belg bepaalt minstens 1 van de 2 finalisten uit de top 5

Lay’s bedankt België voor de 2.375.012 battles en 125.998 smaakinzendingen in de zoektocht naar de volgende Limited Edition 2014. Lay’s gaf de Belg dit jaar nog meer inspraak via de online battles waarmee de Belgen de top 1000 ad random, objectief & ludiek beoordeelden. Dit extra element zorgde voor een nooit-geziene interactie tussen het merk en de consument met maar liefst 2.375.012 online battles die tussen 14 januari en 3 maart gespeeld werden. 

Juryvoorzitter Jan Verlinden en de Lay’s smaakjury selecteerden uit deze top 1000 de top 5 smaken. Zowel topchefs Arabelle Meirlaen als Kwinten De Paepe zijn tevreden met deze keuze: "Ik denk dat we dit jaar een heel gevarieerde keuze hebben voor het publiek.” Ook Benoit Crompot, een kruidenier uit Laplagne, Henegouwen en verkozen door Lay’s als consumentenjurylid, is enthousiast na de jurydag: “We hebben absoluut de smaak van de Belg gevolgd en de sterkste ideeën in de top 5 samengebracht. Ik denk dat deze strijd spannender wordt dan ooit!"

Warme Oproep aan alle Belgen om op hun favoriet uit de top 5 te stemmen

Lay’s vraagt de Belgen van 18 maart tot 24 maart massaal te stemmen op de smaak uit de top 5 die zij als finalist verkiezen. Aangevuld met de keuze van de jury zelf, brengt dat het totaal op 2 finalesmaken De smaakjury selecteerde volgende 5 smaken als top 5 en motiveerde hun keuze als volgt:

Cocktail – Andaluz : beide sauzen worden traditioneel gebruikt bij gerechten met zeevruchten of frietjes en passen dus perfect bij aardappelchips. Andalousesaus versterkt de smaak van cocktailsaus met z’n licht pikante toets.

New York Hotdog : de New Yorkse hotdog is al meer dan 100 jaar een waar icoon. Bekend van de vele tv-series waarin onze helden hun hotdog aan een kraampje op één of andere straathoek kopen, sprak het originele smaakidee de Lay’s jury direct creatief aan.

Honey Glazed BBQ Ribs : de heerlijke smaakcombinatie van zoete honing en hartig gegrilde ribbetjes in combinatie met de Lay’s chips zijn ideaal om buiten de zomermaanden thuis een BBQ gevoel te creëren aldus de jury.

Mexican Chilli & Cheddar : het idee van de combinatie van de intensiteit van chilli geeft de cheddar een nieuwe smaak en zorgde ervoor dat de smaakjury tijdens deze winterse dagen zich meteen in Mexico waande.

Cream Cheese Garlic & Herbs: een heerlijk frisse en smeuïge smaak op basis van roomkaas en lekkere kruiden op een aardappelschijfje aldus de juryleden. De subtiele combinatie van deze ingrediënten voor chips geeft een frisse smaakcombinatie voor de Belgische kaasliefhebbers. 

Wie de uiteindelijke twee finalisten zijn, onthult Lay’s in september 2013. Zij verschijnen dan in de winkelrekken en iedereen wordt opnieuw uitgenodigd deze finale smaken te proeven en ervoor te stemmen. De uiteindelijke winnaar ziet niet alleen zijn/haar smaakidee als Lay’s Limited Edition 2014 verschijnen maar krijgt ook de hoofdprijs van 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar.

-        Einde    -
Stemmen kan van 18  maart 2013 tot en met 24 maart op de top 5 via lays.be en maakjesmaak.be  #LaysBe #BattleBe

 


[1] [1] Alleen het smaakidee worden bekendgemaakt, niet de bedenkers ervan. Wanneer meerdere voorstellen rond hetzelfde smaakidee zijn ingestuurd, kijkt de Lay’s jury naar de motivatie op basis van de actievoorwaarden om de finalist per smaakidee te selecteren. Voor meer informatie, zie ook de volledige actievoorwaarden van deze actie op maakjesmaak.be of lays.be

PB-Lays-onthult-Top5-smaken-NLF.docx

DOCX - 270 Kb

PB-Lays-onthult-Top5-smaken-NLF.pdf

PDF - 348 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit