Lay’s onthult de ‘Maak Je Smaak – The Battle’-finalisten New York Hotdog, Cocktail Andaluz, Honey Glazed BBQ Ribs

Wie wint de smaakbattle en wordt de Lay’s Limited Edition 2014?
 
Zaventem – Lay’s, het favoriete chipsmerk van de Belgen, maakte vandaag bekend wie de finalisten van de co-creatie-actie ‘Maak Je Smaak – The Battle’ zijn. Dit nieuws zorgde al direct voor smaakvuurwerk want niet 2 maar 3 Belgische finalisten werden onthuld. Lay’s geeft zo de Belgen nog meer keuze in de zoektocht naar de volgende Lay’s Limited Edition 2014. Met New York Hotdog van de Brusselse app & web designer Pierre Abergel, Cocktail Andaluz van student Sander Poppe uit Zelzate en Honey Glazed BBQ Ribs, het smaakidee van de Brugse eventmanager Tim Van Peteghem, krijgen alle Belgen de opdracht om deze tijdelijke smaken te proeven én hierna op hun favoriet te stemmen via lays.be of maakjesmaak.be. Enkel en alleen onze landgenoten bepalen welke finalist de ultieme winnaar én Lay’s Limited Edition 2014 wordt. De 3 smaken zijn van 10 september tot en met 1 december 2013 te vinden in de Belgische verkooppunten van Lay’s. Ter herinnering: naast eeuwige roem, beloont Lay’s de winnaar met 25.000 euro en 1% van de omzet van zijn Limited Edition chipssmaak voor maximaal 1 jaar. De nummer 2 en 3 in deze battle krijgen van Lay’s respectievelijk 5.000 en 2.000 euro. 

Lay’s New York Hotdog - Pierre Abergel

De 28-jarige Brusselse Pierre Abergel is freelance web & app designer. Pierre houdt van reizen, muziek en fotografie. Hij vond in ‘Maak Je Smaak – The Battle’ de uitdaging om zijn twee passies (koken en creativiteit) te combineren. Zijn ultieme droom - ooit in New York te wonen - inspireerde Pierre voor het originele en herkenbare smaakidee New York Hotdog: een chipssmaak met een toon van lichtjes gerookt vlees in combinatie met een subtiele mix van mosterd, ketchup en gekarameliseerde ui. Pierre wil België overtuigen om voor hem te stemmen: “Iedereen lust wel een hotdog, waar je ook bent ter wereld is deze snack op elke hoek van de straat te vinden. Stem op mijn smaak New York Hotdog en ik beloof je enkele verrassingen tijdens de finale!”

Fan? Volg Pierre via facebook.com/LaysNewYorkHotdog @Pierre_Abergel #nyhotdog #laysbe #maakjesmaak

 

Lay’s Cocktail Andaluz  -  Sander Poppe

Sander Poppe, een 20-jarige student uit Zelzate, studeert Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Gent. Tennis, voetbal, wielrennen: geen enkele sportieve uitdaging gaat Sander uit de weg. Sander is fan van goede humor en speelde tot voor kort in een toneelgroep. Als chipsfan bedacht Sander de smaakcombinatie van de zoetere cocktailsaus en pikante andalousesaus voor de Lay’s-chips omdat hij nooit kan kiezen bij de frituur tussen beide sauzen. Sander roept alle Belgen op voor zijn Lay’s chipssmaak te stemmen: “Cocktail Andaluz is een chipssmaak waar België plat voor zal gaan met onze frietkotcultuur: pittig door de andalouse en zoet door de cocktail.  Het is een overheerlijke combinatie van deze zoete en pittige frietsauzen. Stem op mijn chipssmaak zodat je nooit meer moet kiezen.”

Fan? Volg Sander via facebook.com/LaysCocktailAndaluz @PoppeSander #cocktailandaluz   #laysbe  #maakjesmaak

 

Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs - Tim Van Peteghem

Tim Van Peteghem (30) woont en werkt in het Brugse als eventmanager. Tim houdt van reizen, sporten en is een echte levensgenieter. Voor Tim zijn BBQ’s en aperitieven pas geslaagd met chips als voorafje. Tijdens een reis in de USA ging hij overstag voor de lokale ribbetjes met honingmarinade. De Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs chips smaken dan ook naar zoete honing en zacht gerookte ribbetjes, recht van de grill. Waarom moeten de Belgen op de Lay’s-chipssmaak van Tim stemmen? “Proef Honey Glazed BBQ Ribs en krijg een instant BBQ-zomergevoel dankzij de smaak en de kraak! Stem op mijn smaak zodat je in 2014 deze lekkere chips kan serveren bij je aperitief of BBQ ”.

Fan? Volg Tim via facebook.com/LaysHoneyGlazedBbqRibs @TimVanPeteghem #hgbbqribs #laysbe #maakjesmaak

 

Lay’s geeft de Belgen nog meer keuze

Begin dit jaar resulteerde de zoektocht naar smaakideeën voor de volgende Lay’s Limited Edition in 2.378.340 battles en 125.998 smaakinzendingen op slechts 6 weken tijd. In maart 2013 maakte de smaakjury[1] de top-5 bekend. Er werden 27.796 Belgische stemmen in totaal uitgebracht op Cream Cheese Garlic & Herbs, Cocktail Andaluz, Mexican Chilli & Cheddar, New York Hotdog en Honey Glazed BBQ Ribs. De top-3[2] van de Belgen bleek dezelfde als die van de Lay’s-smaakjury. Dit motiveerde Lay’s om 3 smaken te realiseren in plaats van de voorziene 2 finalisten en hen zo nog meer keuze te geven.

 

2.378.340 battles, 125.998 smaakinzendingen: wat vraagt de Belg als chipssmaak?

Jan Verlinden, Marketing Director van PepsiCo BeLux en juryvoorzitter was onder de indruk: “Ook in 2013 wil de Belg inspraak als het over zijn/haar chipsmoment gaat en bezorgden onze landgenoten ons zeer straffe en nooit-geziene smaakideeën”. Lay’s analyseerde de 125.998 smaakinzendingen en vergeleek ze met deze uit 2011. De trends die uit deze vergelijking naar voor kwamen, bevestigden de keuze van de Lay’s smaakjury voor de top-5. De trends:

 

1.     Frietkot & snacking: de Belgische frietkot-  en snackingcultuur blijft ook in 2013 populair met smaakvoorstellen rond bitterbal, frikandel spécial, saté en met sauzen zoals hannibal, tartaar, curryketchup.

2.     Belgische klassiekers: er werden een pak meer ‘lokale’ smaakideeën ingezonden in 2013 zoals koninginnehapje, Luikse balletjes, stoofvlees en met Belgische bieren zoals Maredsous, Chimay, Leffe als basis.

3.     Internationale keuken: maar de wereldkeuken inspireert ook met typische gerechten zoals babi pangang, durum, loempia, pita, kebab… naast Italiaanse ideetjes rond tomaat-mozzarella, Italiaanse kruiden, pesto, bruschetta, pizza en spaghetti.

4.     Cheese Please: kaaschips ideeën werden nog meer ingezonden versus 2011 met b.v. meer inzendingen waarbij Philadelphia, Boursin, Kiri, La Vache Qui Rit en zelfs Croque Monsieur vaak de revue passeerden.

5.     Kip Kip Hoera: vlees- en vooral kipsmaken zijn nog meer gewenst versus 2011 met b.v. hamburger, chickenwings, kip andalouse Thai kip en wasabi kip

6.     Authenticity: meer als in 2011 gaat de consument op zoek naar authenticiteit en stelt chipssmaken voor met kruiden of marinades op basis van tijm, basilicum, look,  oregano…

 

Weetje 1: De smaakideeën werden vooral tussen 18u en 21u ingestuurd en 57% kwam uit Vlaanderen, 43% uit Wallonië. De top-5 regio’s waren Antwerpen, Brussel, Gent, Bergen en Charleroi.

Weetje 2: Naturel en Paprika zijn de meest populaire smaken in België. Hiernaast hebben we een uitgesproken smaakvoorkeur wat zich vertaalt in lokale en aparte chipssmaken zoals Pickles, Zout & Peper, Mustard én Bicky Crisp, de winnaar van Maak Je Smaak 2012.

 

Proef New York Hotdog, Cocktail Andaluz en Honey Glazed BBQ Ribs en beken smaak

 

In 2011 werd Bicky Crisp verkozen tot dé Lay’s Limited Edition 2012 door de Belgen. Vanaf vandaag gaan finalisten Pierre, Sander en Tim op pad om heel België hun smaken te laten proeven en iedereen te vragen om te stemmen via lays.be of maakjesmaak.be. Enkel en alleen de stemmen van de Belgen bepalen de ultieme winnaar. Van 10 september tot 1 december 2013 zijn de 3 smaken in België beschikbaar en kan er gestemd worden. Lay’s beloont de winnaar niet alleen met eeuwige roem en zijn smaakidee in de winkel, maar ook met 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar. Ook de nummer 2 en 3 in deze battle krijgen van de chipsfabrikant respectievelijk 5.000 en 2.000 euro. Nationale oproep dus van Pierre, Sander en Tim aan België: proef hun chipssmaken New York Hotdog, Cocktail Andaluz en Honey Glazed BBQ Ribs en stem via lays.be of maakjesmaak.be

 

lays.be  maakjesmaak.be    facebook.com/laysbelgium   #LaysBe #BattleBe

[1] Met o.a. topchefs Kwinten De Paepe, Arabelle Meirlaen en de grootste chipsfan in België Benoit Crompot uit Henegouwen

[2] Willekeurige volgorde niet gelinkt aan enige uitslag binnen top 3

 

Contacteer ons
Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, ilse@bebble.be or @bebbleboutit