Lay’s geeft nu al het startschot voor het BBQ seizoen

Proef mee van de overwinning: Lay’s Limited Edition Honey Glazed BBQ Ribs

Primeur voor België: Lay’s geeft het startschot voor het BBQ seizoen met de officiële lancering van de Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs. Dat we nu al kunnen genieten van de lekkere BBQ smaken van zoete honing en zacht gerookte ribbetjes hebben we te danken aan Tim Van Peteghem. Hij bedacht het smaakidee van ‘zijn’ Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs na het eten van lokale ribbetjes in de USA en bracht zo deze smaak recht van de grill op een krokant aardappelschijfje. Tijdens de co-creatie actie ‘Maak Je Smaak – The Battle’ overtuigde Tim vorig jaar met zijn nieuwe smaak zowel de smaakjury als de Belgen. De opvolger van de nu al iconische Lay’s Limited Edition 2012 Bicky Crisp is alleen in België verkrijgbaar vanaf maart 2014 gedurende maximaal een jaar en zal ongetwijfeld snel op menig salontafels terug te vinden zijn als versnapering tijdens het aperitief of als voorafje bij de BBQ. Meer weten? Ga naar lays.be of facebook.com/LaysBelgium.

Nieuw:  Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs – Tim Van Peteghem

Eind vorig jaar werd Tim Van Peteghem met 43% van de 80.041 stemmen de winnaar van de Lay’s ‘Maak Je Smaak – The Battle’.  De 30-jarige eventmanager woont en werkt in het Brugse en vult zijn vrije tijd met reizen, sporten en het genieten van het leven. Tijdens een trip in de USA vond Tim zijn smaakidee na het proeven van de lokale ribbetjes met een honingmarinade. De Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs chips smaken dan ook naar zoete honing en zacht gerookte ribbetjes, recht van de grill.

Hoe zelf thuis Tim’s favoriete BBQ recept bereiden?

Speciaal voor de lancering van zijn Lay’s Limited Edition 2014, deelt Tim zijn geheime recept om thuis échte Honey Glazed BBQ Ribs op het menu te zetten.

Nodig voor 4 personen:

2 kg ribbetjes, 2 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel appelstroop, 2 dl ketchup, 5 eetlepels honing,  3 eetlepels azijn, 1 teentjes knoflook, gesnipperd en peper & zout naar eigen smaak

Ga als volgt te werk:

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en laat even rusten. Overgiet de spareribs met de marinade en laat ze minstens 2 uurtjes rusten in de koelkast. Rooster de ribbetjes 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C of grill ze op de barbecue. Strijk de marinade ondertussen regelmatig over de ribbetjes  om een mooi 'geglaceerd' laagje rond de ribbetjes te krijgen. Het lekkerst met een aardappel in de schil met lookboter en een frisse zomerse salade.

Serveer bij dit gerecht als voorafje dan ook de Lay’s Limited Edition Honey Glazed BBQ Ribs en het BBQ seizoen start dan ook bij jou vanaf nu!

De Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs is vanaf maart 2014 voor maximaal 1 jaar als Limited Edition in de winkels te koop.

                              lays.be     facebook.com/laysbelgium #laysbe #maakjesmaak

PB-Lays-Honey-Glazed-BBQ-Ribs-F.docx

DOCX - 127 Kb

Eva Schockaert

Bebble PR

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit