Benoit Crompot uit Laplaigne, Henegouwen vervolledigt de Lay’s “Maak Je Smaak – The Battle” smaakjury als 6de lid

Henegouwse kruidenier bepaalt de top-5 als Belgisch consumentenjurylid samen met o.a. topchefs Kwinten de Paepe en Arabelle Meirlaen
 
Zaventem - De Lay’s 'Maak Je Smaak - The Battle' actie, houdt heel België in zijn greep. Nog tot 24 februari 2013 kunnen alle Belgen hun smaakidee voor de volgende Lay’s Limited Edition 2014 insturen via lays.be of maakjesmaak.be. De Battles lopen door tot 3 maart 2013. Via dit extra online spelelement bepaalt de Belg de top-1000 smaken waaruit R&D de top-100 selecteert. Deze top-100 wordt vervolgens door de smaakjury onder handen genomen om tot een top-5 te komen. Ook nu werd een plaats gereserveerd in de smaakjury voor een Belgische consument. Via een oproep op facebook.com/LaysBelgium, verkoos het chipsmerk Benoit Crompot uit Laplaigne, Henegouwen om de Belgische consument te vertegenwoordigen als 6de jurylid. Ter herinnering: Lay’s zet niet alleen de winnende smaak in de winkelrekken als Lay’s Limited Edition 2014 maar beloont ook het winnende smaakidee met 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar. Meedoen? Ga naar via lays.be of maakjesmaak.be zodat Benoit Crompot jouw smaakidee kan bestuderen.

Henegouwse kruidenier 6de jurylid naast topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen

De smaakjury zit alvast klaar om de top-5 te selecteren. Naast juryvoorzitter Jan Verlinden, Marketing Director PepsiCo BeLux, zetelt o.a. Emma Fernandez, Head of R&D/Technologie van PepsiCo, dit jaar in de jury als Europese smaakexperte voor Lay’s. Michelle Stas, Account Director van Engage BBDO, kijkt naar het communicatiepotentieel van de smaakinzendingen. Benoit Crompot vertegenwoordigt de Belgische consument naast de topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen die hun smaakexpertise “in de ring gooien”.

Via facebook.com/LaysBelgium lanceerde het populaire chipsmerk in januari 2013 een oproep aan haar fans om het 6de jurylid van de “Maak Je Smaak – The Battle” te worden. Lay’s koos de 38 jarige Benoit Crompot uit Henegouwen. Benoit is alvast verheugd: “Als kruidenier ken ik het gamma van Lay’s zeer goed. Mijn generatie houdt van chips en ik kijk altijd uit naar nieuwe chipssmaken. Voor de Limited Edition van Lay’s voor 2014, ga ik als jurylid op zoek naar authentieke Belgische chipssmaken die verrassend én heerlijk zijn en direct iedereen aanspreken!”

 

Belg bepaalt minstens 1 van de 2 finalisten uit top-5

Op 18 maart 2013 maakt de smaakjury deze top-5[1] bekend en lanceert dan een extra nationale stemronde die de top-5 terugbrengt tot de top-2. Deze extra stemronde, van 18 maart tot 24 maart 2013, laat de Belgen minstens 1 van de 2 finalisten kiezen. De smaakjury bepaalt deze keer slechts 1 finalist in plaats van 2 zoals tijdens de vorige editie. Stel dat zowel de Belgen als de smaakjury dezelfde favoriet hebben, dan wordt de nummer 2 van de Belgen de tweede finalist. Wie deze twee finalisten zijn, onthult Lay’s in september 2013. De uiteindelijke winnaar ziet niet alleen zijn/haar smaakidee als Lay’s Limited Edition 2014 verschijnen maar krijgt ook de hoofdprijs van 25.000 euro en 1% van de omzet voor maximaal 1 jaar.

-        einde bericht    –

Smaakinzendingen voor Lay’s “Maak Je Smaak – The Battle” kunnen nog tot en met 24 februari 2013 ingestuurd worden via lays.be , maakjesmaak.be of facebook.com/LaysBelgium, en de Battles lopen door tot en met 3 maart 2013.

#LaysBe #BattleBe[1] Alleen de smaaknamen worden bekendgemaakt, niet de bedenkers ervan. Voor meer informatie, zie ook de volledige actievoorwaarden van deze actie op maakjesmaak.be of lays.be

 

PB-Lays-kiest-Benoit-Crompot-als-6e-jurylid-.docx

DOCX - 1.1 Mb

PB-Lays-kiest-Benoit-Crompot-als-6e-jurylid-.pdf

PDF - 1.2 Mb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit