België kiest voor Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs !

Duizenden landgenoten proefden én stemden massaal ​ op de finalisten van de Lay’s ‘Maak Je Smaak-The Battle’-actie

Op 10 december 2013 onthulde Jan Verlinden (Marketing Director PepsiCo BeLux) op de hoofdzetel van PepsiCo BeLux in Zaventem aan finalisten Pierre Abergel, Sander Poppe en Tim Van Peteghem welke smaak de winnaar is van de Lay’s ‘Maak Je Smaak - The Battle’ actie. Met 80.041 stemmen in totaal, ging maar liefst 43% van de Belgische stemmen (34.074) naar Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs, het smaakidee van Tim van Peteghem! Bedenker Tim is overdonderd: hij vindt ‘zijn’ smaak niet alleen vanaf volgend jaar februari 2014 in de winkel maar krijgt bovendien 25.000 euro én 1 procent van de omzet van zijn Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs gedurende maximaal 1 jaar. Lay’s beloonde ook de inzet van de niet-winnende finalisten; de nummer 2 Sander Poppe (Cocktail Andaluz) met 32% van de stemmen (25.900) en de nummer 3 Pierre Abergel (New York Hotdog) met 25% van de stemmen (20.067) krijgen respectievelijk 5000 en 2000 euro. Met wereldwijd 16 campagnes, 11,6 miljoen smaakinzendingen en meer dan 20 miljoen stemmen is ‘Maak Je Smaak’ hét voorbeeld hoe je de consument via co-creatie van A tot Z kan engageren, laten creëren en participeren in een merktraject. Lay’s bedankt dan ook alle Belgen voor de massale inzendingen, de stemmen en de vele interacties die er dit jaar waren. Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs is vanaf februari 2014 in de Belgische winkels verkrijgbaar voor maximaal 1 jaar als Limited Edition. Meer weten? Ga naar lays.be of facebook.com/LaysBelgium.

De winnaar: Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs - Tim Van Peteghem

Lay’s sloot de actie af op 1 december 2013. Na het tellen van de 80.041  stemmen[1], kwam Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs er met 43% van de stemmen als winnaar uit. Bedenker Tim ging door het dolle heen toen hij te horen kreeg dat zijn Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs de Belgen het meest bekoort. ‘Het was een intense periode waar ik heel leuke momenten heb beleefd. Ik zou het zo opnieuw doen en vind het fantastisch dat ik dankzij de steun van vrienden en familie dit heb kunnen realiseren’ aldus winnaar Tim.

En wat gaat Tim met de hoofdprijs doen? Tim Van Peteghem (30) woont en werkt in het Brugse als eventmanager. Tim houdt van reizen, sporten en is een echte levensgenieter. Hij trouwt binnenkort en kijkt uit om de plannen die hij heeft in het leven (sparen, reizen, genieten) nog meer te kunnen realiseren dankzij Lay’s. Tim vond zijn smaakidee in de USA na het proeven van de lokale ribbetjes met honingmarinade. De Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs chips smaken dan ook naar zoete honing en zacht gerookte ribbetjes, recht van de grill.

Tim bedankt dan ook alle Belgen voor de massale steun en nodigt iedereen uit om vanaf februari 2014 nog meer te genieten van de Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs.

Jan Verlinden, Marketing Director PepsiCo BeLux, is tevreden met de keuze van de Belgen: ‘Maak Je Smaak - The Battle is een traject dat van, voor en door de Belgen gedragen werd in 2013 met nog meer keuze en engagement in het co-creatie proces. Met Lay’s Honey Glazed BBQ Ribs als winnaar, kunnen de Belgen in 2014 opnieuw genieten van een lokale smaak die van A tot Z door hen gecreëerd werd’. Finalisten Pierre Abergel (New York Hotdog), Sander Poppe (Cocktail Andaluz) en Tim Van Peteghem (Honey Glazed BBQ Ribs) werden uit de bijna 126.000 smaakinzendingen als finalisten gekozen door zowel de Belgen als de Smaakjury met o.a. topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen. Van 10 september tot en met 1 december 2013 waren de 3 smaken in België beschikbaar, gingen de finalisten op pad om zoveel mogelijk Belgen te overtuigen voor hun smaak te stemmen via lays.be of maakjesmaak.be.

Reactie van niet winnende finalisten Pierre en Sander

Ook de nummer 2 en 3 in deze battle beloont de chipsfabrikant met respectievelijk 5.000 en 2.000 euro. Sander Poppe, de nummer 2, kijkt tevreden terug naar de ‘Maak Je Smaak’ ervaring: “Deze ervaring nemen ze me nooit meer als de 2de finalist. Ik wil dan ook Pierre, Tim, Lay’s en België bedanken dat Cocktail Andaluz deel mocht uitmaken van deze mooie actie. En dan nu terug achter de boeken na 3 drukke maanden campagne voeren!”. Brusselaar Pierre Abergel, de nummer 3, is tevreden: “‘Maak Je Smaak’ was een mooie & intensieve ‘battle’ als ervaring waar ik veel van geleerd heb. Ik heb het onderste uit de kan gehaald met de kaarten die ik in hand had. En weinigen kunnen zeggen dat ze zoals mij hun eigen chipssmaak hebben kunnen lanceren op de markt. Dit was gewoon geniaal!”.

Lay’s Limited Edition 2014 Honey Glazed BBQ Ribs zal vanaf februari 2014 voor maximaal 1 jaar als Limited Edition in de winkels te koop zijn. De aanbevolen verkoopprijs is 0,46 euro en 2,05 euro respectievelijk voor de 40 en 250 gram verpakking,.

lays.be  maakjesmaak.be    facebook.com/laysbelgium   #LaysBe #BattleBe

 

[1] Voor alle details hieromtrent, ga naar lays.be voor de actievoorwaarden

PB-Belgi_-kiest-voor-HGBBR-10122013.docx

DOCX - 25 Kb

Over Bebble

Bebble is a 3.0. PR and Communications partner getting your press, blogger and stakeholder relations on track where and when needed on a consumer, corporate, brand or 360° level. Get in touch with Ilse Lambrechts via + 32 476 98 11 55, [email protected] or @bebbleboutit